Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Αυθεντική ταραμοσαλάτα χωρίς πρόσθετα


Δεν θέλω να πω πολλά. Την καλύτερη ταραμοσαλάτα τη φτιάχνει ο μπαμπάς μου. Ποτέ δεν έλειπα από το σπίτι την Καθαρά Δευτέρα κι αιτία ήταν αυτή η ταραμοσαλάτα.

Απαλή, κρεμώδης, αλμυρή όσο πρέπει, ξινούτσικη κι απλή. Αυτή η ταραμοσαλάτα έχει μόνο τρία υλικά και είναι η κλασική ταραμοσαλάτα των ψαράδων.

Καλός λευκός ταραμάς, λεμόνι και καλαμποκέλαιο.

Δεν είναι εύκολο να τη φτιάξεις κι ακόμα πιο εύκολο να τη χαλάσεις αλλά αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω. Προσωπικά, σας είπα, δεν μπορώ να φάω άλλη, όλες οι άλλες μου φαίνονται "ψεύτικες". 

Πέρυσι, αποπειράθηκα να τη φτιάξω αλλά απέτυχα παταγωδώς, φέτος νομίζω ότι τα πήγα λίγο καλύτερα.

Τι πρέπει να κάνετε για να τη δοκιμάσετε κι εσείς;

Βάζετε τη μισή ποσότητα ταραμά σε ένα βαθύ μπολ και αρχίζετε να τον χτυπάτε με το πιρούνι. Προσθέτετε μία σταγόνα λεμόνι και μία σταγόνα λάδι. Συνεχίζετε το χτύπημα (σας προειδοποιώ ότι θα σας βγει το χέρι). Λάδι-λεμόνι, λάδι-λεμόνι κι όταν αφρατέψει για τα καλά ο ταραμάς τον μεταφέρετε στον κάδο του μίξερ κι αρχίζετε το ανελέητο χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.

Λάδι-λεμόνι, λάδι-λεμόνι, πάντα από μια σταγόνα. Προς το τέλος, αρχίζετε να προσθέτετε και την υπόλοιπη ποσότητα του ταραμά. Εάν σας φαίνεται πολύ αλμυρός αυξήστε την ποσότητα του λαδιού αλλά πάντα κατά μία σταγόνα ώστε να προλαβαίνει να την απορροφήσει ο ταραμάς. Όταν δείτε να μην μπορεί να απορροφήσει άλλο λάδι τότε θα πρέπει να σταματήσετε. Για να ισορροπήσετε την ψαρίλα θα πρέπει να προσθέσετε λίγο περισσότερο λεμόνι.

Αυτά τα ολίγα! Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση... κι αν κάτι δεν σας βγει είμαι πάντα στη διάθεση σας για να λύσω απορίες!

Φιλιά, Φωτεινούλα

1 σχόλιο:

  1. M αρεσει με μπόλικο λεμόνι η ταραμοσαλάτα.
    Πολύ ωραία φαίνεται Φωτεινή σε υφή..πέτυχε :)

    Καλή Σαρακοστή

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!