Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Αρνίσια κεμπαπάκια με Τούρκικη προέλευση


Το επιλέγουμε στα σουβλατζίδικα, το γευόμαστε, το λατρεύουμε, μοιάζει με μπιφτέκι αλλά είναι διαφορετικό και θέλουμε να μάθουμε να το φτιάχνουμε στο σπίτι μας με αγνά υλικά. Κεμπάπ! Μπορεί να μη βλέπω τούρκικα σήριαλ στην τηλεόραση αλλά το κεμπάπ είναι απόλυτη λιχουδιά!

Το μυστικό είναι στον αρνίσιο κιμά και στο κύμινο. Κάποιοι βάζουν και πάπρικα κι άλλα μυρωδικά. Εδώ σας έχω τη συνταγή που φημίζεται ότι είναι η ΑΠΟΛΥΤΑ αυθεντική.


Λίστα για ψώνια
500γρ. αρνίσιο κιμά σπάλα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ελάχιστο ελαιόλαδο
3-4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένος
5-6 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
1/2 κγ. κύμινο
αλάτι - πιπέρι



Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας μέσα σε ένα βαθύ μπολ και πλάθουμε μέχρι να δούμε τον κιμά να ασπρίζει ελαφρά. Πλάθουμε τα κεμπαπάκια σε μακρόστενα μπιφτέκια, τα περνάμε στα ξυλάκια για σουβλάκι ή σε μεταλλικά και τα αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα (ιδανικά) αλλά όχι για πολύ ώρα διότι θα σφίξουν και θα σκληρύνουν. 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά είναι αρκετά εφόσον τα κεμπάπ σας έχουν πάχος όσο περίπου τα σουτζουκάκια διότι θα πρέπει να μείνουν ζουμερά στο εσωτερικό τους.

Σερβίρουμε τα κεμπάπ με πίτες για σουβλάκι, δροσερή ντομάτα, φρεσκοκομμένο κρεμμύδι και... γιαούρτι αρωματισμένο ελαφρά με πάπρικα. 

Αν έχετε βάλει ήδη πάπρικα στα κεμπάπ δεν χρειάζεται να ρίξετε πάλι στο γιαούρτι αλλά μπορείτε να το αφήσετε απλά δροσερό.

Γιάμι, μου τρέχουν τα σάλια!

Φιλιά, Φωτεινούλα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!