Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Τάρτα λεμόνι με ελβετική μαρέγκα και αμύγδαλο


Ναι, είναι σαν ψεύτικη αλλά δεν είναι! Και την έφτιαξα και τη γευτήκαμε με φίλους ως απολαυστικό επιδόρπιο ένα όμορφο μεσημέρι. 


Λίστα για ψώνια
για τη ζύμη

250γρ. βούτυρο 
130γρ. ζάχαρη άχνη 
2 αβγά
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα πορτοκαλιού ή /και βανίλια
1κ.γ. baking powder
λίγο αλάτι

για την κρέμα λεμονιού 
250ml γάλα
250ml κρέμα γάλακτος
3αβγά (1 αβγό και 2 κρόκοι)
60γρ. ζάχαρη άχνη
50γρ. αλεύρι μπλε
50γρ. κορν φλάουρ
χυμό από δύο λεμόνια
ξύσμα από δύο λεμόνια


για την ελβετική μαρέγκα 
100γρ. ασπράδι αβγού
200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική


διακόσμηση
φλούδες λεμονιού, αμύγδαλο φιλέ

Περισσότερες πληροφορίες για τη ζύμη της τάρτας θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο στο blog

Περισσότερες πληροφορίες για την κρέμα λεμονιού θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο στο blog

Περισσότερες πληροφορίες για την Ελβετική μαρέγκα θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο στο blog

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Μην πτοείστε! 

Θα ξεκινήσετε από την ετοιμασία της τάρτας διότι πρέπει να κρυώσει πριν την γεμίσετε με την κρέμα λεμονιού.

Στη συνέχεια, όσο ψήνεται η τάρτα θα ετοιμάσετε την κρέμα λεμονιού διότι θα πρέπει κι αυτή με τη σειρά της να κρυώσει πριν γεμίσετε την τάρτα. 

Τώρα, όσο κρυώνουν η τάρτα και η κρέμα, θα ετοιμάσετε τη μαρέγκα γιατί θέλει κι αυτή χτύπημα στο μίξερ και κρύωμα.

Ξεκινάτε τη σύνθεση. Γεμίζετε την τάρτα με την κρέμα κι απλώνετε από πάνω την ελβετική μαρέγκα με τη βοήθεια κορνέ για να κάνετε όμορφα σχέδια. Χρησιμοποιώντας το φλόγιστρο θα την καψαλίσετε για να της δώσετε όμορφο χρώμα. Πασπαλίστε με το αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας και λεπτές φέτες λεμονιού. 


Σας αρέσει; Κάντε λίγο υπομονή και η τάρτα λεμονιού θα γίνει δική σας! 

Φιλιά, Φωτεινούλα  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!