Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Γρανιτένιες μπάλες πεπονιού με καυτή σοκολάτα

Το πιάτο αυτό είναι πολύ δροσιστικό για τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού, όπως είναι η σημερινή. Από τη μια η ζέστη κι από την άλλη η ανάγκη για να φάω ένα δροσερό φρούτο με χαρμόσυνη σοκολατένια διακόσμηση. Τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω, λοιπόν; 

Λίστα για ψώνια 
1 πεπόνι
150γρ. κουβερτούρα
50γρ. αμύγδαλο φιλέ

Αρχικά κόβουμε το πεπόνι στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Στη συνέχεια, παίρνουμε το ειδικό εργαλείο κι αρχίζουμε να σκάβουμε μικρές μπαλίτσες πεπονιού. Τις μπαλίτσες τις τοποθετούμε απευθείας στο πιάτο σερβιρίσματος που θα χρησιμοποιήσουμε.

Όταν τελειώσουμε με όλο το πεπόνι τότε βάζουμε το πιάτο στην κατάψυξη για μερικές ώρες να παγώσει.

Εκδοχή 1η: Ζεστή σοκολάτα
Λιώνουμε σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε τις πεπονόμπαλες όπως τις βγάζουμε από την κατάψυξη. Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Σερβίρουμε αμέσως! 

Εκδοχή 2η: Παγωμένη σοκολάτα
Λιώνουμε σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Περιχύνουμε τις πεπονόμπαλες όπως είναι στο πιάτο και τις ξαναβαζουμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε μετά από λίγη ώρα αφού έχει παγώσει η σοκολάτα και είναι κριτσανιστή. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.

Εκδοχή 3η: Αθάνατη μερέντα 
Περιχύνετε τις πεπονόμπαλες με μερέντα και τις πασπαλίζετε με το αμύγδαλο πριν ή αφού τις βάλετε στην κατάψυξη. Βγάζετε από την κατάψυξη και σερβίρετε!

Μην απομακρυνθείτε από το τραπέζι σερβιρίσματος γιατί το βέβαιο είναι ότι δεν θα μείνει πεπονόμπαλα για εσάς!

Το μυστικό σε αυτό το πιάτο είναι η όμορφη παρουσίαση και για το λόγο αυτό τρελαίνονται τα παιδιά!

Σας έχω κι άλλο ένα μυστικό. Βυθίστε σε κάθε πεπονόμπαλα ένα στικ ή μια οδοντογλυφίδα και μετατρέψτε το σε γλυφιτζούρι. Βουτήξτε κάθε γλιφιτζουράκι σε ζεστή σοκολάτα και τρούφα και βάλτε το στην κατάψυξη. Μετά από λίγες ώρες θα έχετε ένα νόστιμο γλιφιτζούρι γρανίτα που θα σας ενθουσιάσει!

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα κι άλλα φρούτα, όπως ροδάκινο και καρπούζι και να καταλήξετε σε μια καλοκαιρινή πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων!  

Σας φιλώ, 
Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!