Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ισπανική ομελέτα με πατάτες, η διώροφη



Καλημέρα σας! Ισπανική ομελέτα το μενού μας για σήμερα καθότι με ενθουσίασε τις προάλλες που τη δοκίμασα σε ισπανικό εστιατόριο. Ναι, καλά ακούσατε, οι ομελέτες αποτελούν ξεχωριστό πιάτο στα εστιατόρια και στα Tapas Bar για το απλό γεγονός ότι είναι τεράστιες σε μέγεθος και φορτωμένες με ό,τι υλικό μπορείτε να φανταστείτε! Για το λόγο του ύψους τους τις σερβίρουν σε τριγωνικά ή τετράγωνα κομμάτια ή ακόμα και πάνω σε ψωμί.

Λίστα για ψώνια 
5 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους 3εκ.
κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
4 αβγά
2κσ. γιαούρτι
100γρ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα, ρεγγάτο)
2κσ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
αλάτι και πιπέρι
2 κσ. ελαιόλαδο


Αρχικά, βράζουμε τις πατάτες σε νερό για 7-10λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος τους) και μόλις μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν.

Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε σε ελάχιστο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πατάτες να πάρουν μια νοστιμιά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. 

Σε ένα βαθύ μπωλ, χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, ξαναχτυπάμε να ενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι. 

Προσθέτουμε στο μίγμα τα λαχανικά μας και φέρνουμε δυο βόλτες με την κουτάλα προσέχοντας μην τα διαλύσουμε.  

Αραδιάζουμε το μίγμα μας σε ελαφρά λαδωμένο σκεύος, πυρίμαχο ή τάρτας, και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να αφρατέψει, στους 180oC, για 40λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και περιμένοπυμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια.

Σερβίρουμε την Ισπανική ομελέτα μας με φρεσκοκομμένη σαλάτα!

Εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά στην ομελέτα, πάντα κομμένα σε μικρά κομμάτια ή κύβους, όπως κολοκύθια, μελιτζάνες, ντομάτες, σπαράγγια και μανιτάρια, άλλα μυρωδικά όπως σκόρδο, βασιλικό και δυόσμο ή ακόμα και λουκάνικο, μπέικον ή ζαμπόν.

Η Ισπανική ομελέτα είναι μία πανδαισία γεύσεων και μυρωδικών και καλύπτει ένα πλήρες γεύμα.

Φροντίστε πάντα ώστε τα υλικά σας να είναι αρκετά για το σκεύος που θα χρησιμοποιησέτε ώστε να σας βγει... διώροφη!

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!