Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Κέικ καρότου με μπαχαρικά και λαχταριστή τυρένια διακόσμηση



Ναι, ναι, ναι, είναι το καλύτερο κέικ καρότου που έχω γευτεί. Και, όχι, δεν υπερβάλλω, διότι έχω δοκιμάσει πολλά κέικ καρότου με πρώτο και καλύτερο το κέικ καρότου της μητέρας μου. 

Αυτό το κέικ καρότου έχει βούτυρο, έχει μπαχαρικά, έχει cream cheese επικάλυψη και είναι απίστευτα λαχταριστό, πλήρες, με γεμάτη γεύση. Έχει λίγα υλικά και ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ. Αν εξαιρέσεις, δε, την επικάλυψη είναι ακόμα πιο υγιεινό και θρεπτικό συγκριτικά με τα άλλα κέικ. 

Αλλά ας ξεκινήσουμε διότι δεν κρατιέμαι να σας το παρουσιάσω!
Λίστα για ψώνια 
250γρ. αλεύρι φαρίνα
1κ.γ. baking powder
1κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. κανέλα
1/2κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/4κ.γ. βανίλια
125γρ. βούτυρο
200γρ. καστανή ζάχαρη
3 αβγά
2 καρότα μέτρια τριμμένα

για την κρέμα

200γρ. philadelphia
1/3 κουτάκι ζαχαρούχο (ή 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη)
λίγες σταγόνες λεμόνι


Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τις σκόνες, αλεύρι, baking powder, αλάτι, μπαχαρικά, βανίλια και αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε πολύ καλά στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως να αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Έπειτα, προσθέτουμε το καρότο και στη συνέχεια το μίγμα με το αλεύρι. Δεν χρειάζεται να το χτυπήσουμε πολύ, ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου με τη δοκιμή του μαχαιριού.

Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει πολύ καλά πριν το επικαλύψουμε με την κρέμα. Εναλλακτικά μπορούμε να το κόψουμε στη μέση και να το γεμίσουμε με την κρέμα. Περί ορέξεως....

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της κρέμας μέχρι να γίνει αρκετά ρευστή κι εύκολη για επάλειψη. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άχνη ζάχαρη αντί για το ζαχαρούχο. Όπως καταλαβαίνετε, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο αλλά αυτό εξαρτάται από τις γευστικές σας προτιμήσεις!

Κατά προτίμηση, λόγω της κρέμας, διατηρούμε το κέικ στο ψυγείο. Φυσικά και μπορεί να μείνει κάποιες ώρες εκτός ψυγείου κατά τη διάρκεια ενός καφέ ή μέσα στη μέρα για να μην το πηγαινοφέρνετε εκτός βέβαια εάν το καταναλώσετε μονοκοπανιάς! 

Κατά ομολογία του συζύγου μου, το καλύτερο σερβίρισμα είναι παγωμένο κατευθείαν από το ψυγείο. Η επιλογή δική σας!

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!