Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Apple crumble, British style



Apple crumble είναι αυτό που λέμε μηλόπιτα με θρυμματιστή ζύμη. Χρειαζόμαστε ελάχιστα υλικά, ακόμα λιγότερο χρόνο και έχουμε στο τραπέζι μας ένα ευωδιαστό γλυκό για να συνοδεύσουμε το πρωινό, τον καφέ ή το τσάι μας. Το ατού επίσης είναι ότι δεν περιέχει αβγά! Συνοδεύεται τέλεια με μία μπάλα παγωτό καϊμάκι, κατά τη δική μου προτίμηση. Ιδού, λοιπόν, η συνταγή!



Λίστα για ψώνια
τρία μήλα κομμένα σε φέτες 
4 κουταλιές ζάχαρη καστανή (ή λευκή)
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ.βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. κροκάν φουντουκιού (ή αμύγδαλο ή δημητριακά ) προαιρετικά
χυμό μισού λεμονιού


Κόβετε το μήλο και το τοποθετείται στο σκεύος. Εγώ χρησιμοποίησα κεραμικό ταψάκι τύπου ταρτιέρας και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Πασπαλίζετε το μήλο με το χυμό λεμονιού και με τη μισή ζάχαρη και ψήνετε στο φούρνο έως ότου μαλακώσουν ελαφρά τα μήλα. Θα χρειαστούν περίπου 20-30 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, σε θερμοκρασία 180 βαθμών Κελσίου.
Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε τα μήλα με λίγη κανέλα αλλά για να σας πω την αλήθεια, αν και την πρόσθεσα, δεν μου έκανε καμία εντύπωση στο συνολικό αποτέλεσμα της γεύσης.  

Όσο ψήνονται τα μήλα, ανακατεύετε στο μίξερ το αλεύρι με το βούτυρο ώστε να γίνει θριφτή ζύμη σαν ψίχουλα ψωμιού. Προσθέτετε το κροκάν, την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα στο μίξερ. 

Αποσύρετε τα μήλα από το φούρνο, πασπαλίζετε με τη ζύμη και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα μισή ώρα περίπου ή περισσότερο, στην ίδια θερμοκρασία, μέχρι να χρυσαφίσει.

Είστε έτοιμοι!

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!