Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Μακαρονάδα με προσούτο... για ιδιαίτερες στιγμές


Αυτή η μακαρόναδα είναι του τύπου "πείνασες; έφαγες". Ε'ιναι έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο και καταναλώνεται σε ακόμα λιγότερο.


Λίστα για ψώνια
1 συσκευασία ζυμαρικά
1 συσλευασία προσούτο καλής ποιότητας
400γρ. κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
1κσ. βούτυρο 
1 σκελίδα σκόρδο
παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι

Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονα αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου "κλέβοντας" ένα λεπτό. Σουρώνετε τα μακαρόνια και ρίχνετε στο ίδιο σκέυος το προσούτο κομμένο σε λωρίδες ενώ προσθέτετε μία κουταλιά βούτυρο. Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε μέσα και μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδο και να την αποσύρετε στη συνέχεια. 

Σωτάρετε το προσούτο ώσπου να μαραθεί χωρίς να ξεραθεί και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε να πάρει μία βράση, αλατοπιπερώνετε, και ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα ξανά τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για να ποτίσουν τα ζυμαρικά από τη θεσπέσια κρέμα και... πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα!

Μμμμ, μύρισε το σπίτι Ιταλία!

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!