Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Ζουμερή σοκολατόπιτα... ανεπανάληπτη!



Δεν υπάρχει! Απλά δεν υπάρχει! Δεν έχω λόγια να σας περιγράψω το μεγαλείο αυτού του επιδορπίου! Γι'αυτό το λόγο να περάσω κατευθείαν στην περίγραφη. 

Αλλά για μια στιγμή. Δεν είναι δίκαιο. Τόσα και άλλα τόσα λόγια έχω πει για όλες τις συνταγές κι αυτή να την περάσω στο ντούκου; Δεν γίνεται. 

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Είναι ένα σοκολατένιο κέικ με φουλ σοκολάτα. Περιέχει κουβερτούρα πέρα από κακάο σκόνη κι αυτό το κάνει ακόμα πιο χορταστικό και ζουμερό. Είναι απίστευτα εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του καθώς πετάς όλα τα υλικά στον κάδο και... ανακατεύεις. Πέρα από την κουβερτούρα, τα υλικά του είναι τα απλά υλικά του κέικ και σε μικρότερη ποσότητα μπορώ να σας πω. Σε 10 λεπτά το ετοιμάζεις σε 40 λεπτά το απολαμβάνεις. 

Πόσους ακόμα λόγους θέλετε για να τρέξετε κατευθείαν στην κουζίνα; Ακόμα εδώ είστε;


Λίστα για ψώνια
250 γρ. αλεύρι μπλε
125γρ. μαργαρίνη
400γρ. ζάχαρη
85γρ. κακάο
250γρ. γάλα
1,5 κ.γ. σόδα
1,5 κ.γ. baking powder
2 αβγά
βανίλια
αλάτι

100γρ. κουβερτούρα και 35γρ. μαργαρίνη


διακόσμηση: 125γρ. κουβερτούρα, 50γρ. κρέμα γάλακτος, 20γρ. βούτυρο



Όπως σας είπα και νωρίτερα, ρίχνετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ, πλην της κουβερτούρας με τη μαργαρίνη της.

Λιώνετε την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί και την κρατάτε ζεστή.

Ανακατεύετε ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα και ρίχνετε το μίγμα κουβερτούρα - βούτυρο, όπως είναι καυτό και ρευστό. Ανακατεύετε για άλλη μια φορά ώστε να ενοποιηθούν τα υλικά σας.

Αραδιάζετε το μίγμα σε τετράγωνη ή στρογγυλή φόρμα χωρίς τρύπα στη μέση την οποία έχετε νωρίτερα αλευρώσει και βουτυρώσει ή στρώσει με λαδόκολλα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο Κελσίου, για 40 λεπτά περίπου κι ανάλογα πόσο ζουμερό το θέλετε στο εσωτερικό του.

Αφήνετε να κρυώσει η σοκολατόπιτα πριν την κόψετε και... θα με θυμηθείτε! Ή ακόμα καλύτερα, θα ξεχάσετε και τ'όνομα σας!

Η σοκολατόπιτα τρώγεται πολύ ευχάριστα σκέτη ή διαφορετικά μπορείτε να τη διακοσμήσετε με έξτρα σοκολάτα, όπως αναφέρεται στη λίστα των υλικών, τα οποία τα λιώνετε σε μπεν μαρί, αφήνετε λίγο να κρυώσουν χωρίς να πήξουν και περιχύνετε πάνω στο κρύο κέικ.

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, 
Φωτεινούλα 

18 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα 40 λεπτα ηταν οριακα ζουμερη και παρέμεινε ζουμερή και τις υπόλοιπες μέρες αλλά πιστεύω ότι τα 20 είναι πολύ λίγα. Πειραματιίσου καλύτερα με τα 30 λεπτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι διαστάσεις η φόρμα; φουσκώνει αρκετά; εχω φόρμες από σοκολατοπιτα που αγόραζα απο ζαχαροπλαστείο εμαγιε είναι. Τι λες να το κάνω εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτίμησε στρογγυλή φόρμα κι όχι μακρόστενη γιατί θα σου κάτσει λίγο στο κέντρο το ζυμάρι. Μήπως εννοείς πήλινη; Πρόσεξε το ζυμάρι να είναι στα 2/3 του ύψους της φόρμας γιατί θα σου φουσκώσει και θα χυθεί.

      Διαγραφή
  4. Πριν λιγο την διαβασα....και την εφτιαξα αμεσως.....δεν εχω ξαναφαει Ωραιοτερη σοκολατοπιτα ειδικα σε σπιτι...λες και την εφτιαξε κα[ποιος μεγαλος γκουρμε σεφ!!! Τα συγχαρητηρια μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Η νοστιμιά δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο!

      Διαγραφή
  5. Την έφτιαξα σήμερα το βράδυ...ειναι υπέροχη!!!όντως καλύτερα να την βάλεται για 30 λεπτά στον φούρνο βαστάει πιο ζουμερή..και εκανα και κάτι άλλο...την έκοψα κανονικά σε μερίδες και εριξα την σοκολάτα σερβιρίσματος απο πάνω....πολλα μπράβο για την συνταγη παντως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψηνεται τωρα στο φουρνο....Αλλα να ρωτησω κατι λες 125γρ βουτυρο και μετα λες 100γρ. κουβερτούρα και 35γρ. μαργαρίνη.Ποιο είναι το σωστο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχεις δίκιο, ίσως δεν είναι σαφές. Τα 125γρ. βούτυρο τα βάζεις μαζί με όλα τα υλικά στην αρχή, τα 35γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη τα λιώνεις μαζί με την κουβερτούρα και τα προσθέτεις μετά. Σε πρόλαβα στο ψήσιμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΑΨΙ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΣΩ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΒΓΑΖΕΙ?ΕΓΩ ΘΕΛΩ 15 ΜΕΡΙΔΕΣ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και Χρόνια πολλά. Εγώ την ετοιμάζω σε τετράγωνο ταψί, αποσπώμενο και βγάζει 16 κομμάτια.

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα! Την εκανα δυο φορές τη συνταγή και ειναι παρα πολυ νόστιμη, αλλα δυστυχώς και τις δυο φορές μου ξεφούσκωσε στο κεντρο! Τι κανω λάθος;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, παίζει ρόλο το μέγεθος του ταψιού, αν είναι μεγάλο δεν μπορεί να "σηκώσει" το κέντρο και ξεφουσκώνει. Άλλος ένας λόγος είναι η απότομη διαφορά θερμοκρασίας, από το φούρνο και έξω. όταν είναι σχεδόν έτοιμο, κλείσε το φούρνο και άσε μέσα το ταψί για ναπέσει σταδιακά η θερμοκρασία.
      Άλλος ένας λόγος είναι η διακόσμηση με τη χζεστή σοκολάτα πρέπει να γίνει σε κρύο κέικ αλλιώς το κέικ "λιώνει".
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  10. Καλησπερα!! Θελω να την κανω τωρα αλλα δεν εχω μαργαρινη, αν αντικαταστησω με βούτυρο θα εχω το ιδιο γευστικα αποτελεσμα;;!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα!!! Θα ηθελα να την κανω τωρα αλλα δεν εχω μαργαρινη, αν αντικαταστησω με βουτυρο θα εχω γευστικα το ιδιο αποτελεσμα;;! Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βούτυρο έχει πιο έντονη γεύση από τη μαργαρίνη κι ανάλογα πάντα με ποιο βούτυρο θα χρησιμοποιήσεις δηλαδή έχει διαφορά το Lurpak από το βούτυρο αγελάδος.
      Μπορείς να το δοκιμάσεις να δεις αν σου αρέσει και να μας πεις κι εμάς!

      Διαγραφή
  12. Τι είναι το μπλε αλεύρι; ( ψιλό, μεσαίο, χοντρό;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συσκευασία είναι μπλε. Το απλό αλεύρι που χρησιμοποιείς παντού. Όταν πας στο σούπερ μάρκετ θα το δεις.

      Διαγραφή

Chit chat!!!