Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Χοιρινή τηγανιά με πράσο και πορτοκάλι, γλυκιά απόλαυση!



Ξεκίνησα να μαγειρεύω μια χούφτα τηγανιά που μου είχε ξεμείνει και δεν ήξερα τι να την κάνω. Κατέληξα να απολαμβάνω τη σάλτσα της με τόση όρεξη που τα παιδιά μου είχαν απορρήσει. 

Τόσο γευστική και δεμένη σάλτσα είχα πολύ καιρό να γευτώ ακόμα κι από τα χέρια μου. Τόσο ζουμερό και νόστιμο κρέας, επίσης. Δεν σας κρύβω ότι το προηγούμενο μισό της ποσότητας το είχα εκτελέσει με τον κλασικό τρόπο, πιπεριές, ρακόμελο κτλ., τούτο δω όμως ήταν άλλο πράγμα! 

Κι εκεί που νόμιζα ότι δεν θα μας φτάσει το κρεατάκι, έφτασε για τα καλά και συμπληρώθηκε ακόμα καλύτερα από πλούσια λαχανοσαλάτα και πατατούλες τηγανιτές. Τελικά, δεν χρειάζεται πολλά ο άνθρωπος για να νιώσει "γεμάτος".


Λίστα για ψώνια
1/2 κιλό χοιρινή τηγανιά
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, μέτρια κομμένα 
1 πράσο σε ροδέλες, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλαράκι δεντρολίβανο 
1 κρασοπότηρο Chardonnay λευκό κρασί
χυμό ενός μεγάλου πορτοκαλιού 
αλάτι, πιπέρι

Σωτάρετε το κρεμμυδάκι, το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά στο τηγάνι για λίγα λέπτα, ίσα να αρχίσουν να μαραίνονται τα λαχανικά, και προσθέτουμε το κρέας. Το σωτάρουμε κι αυτό μέχρι να χρυσίσει από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. 

Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας, προσθέτουμε μπόλικο χλιαρό νεράκι ώστε να αρχίσει να βράζει το κρέας και να μαλακώσει. Αλάτι, ελάχιστο πιπέρι, και φυλλαράκια από ένα κλαράκι φρέσκου δεντρολίβανου θα συμπληρώσουν τη γευστική πανδαισία!

Αφήνουμε το κρέας να βράσει σκεπασμένο έως ότου να "λιώσει" προσθέτοντας νεράκι όσο χρειάζεται για να μην καεί. Στο τέλος, φροντίζουμε να έχει μελώσει καλά η σάλτσα και να μην είναι νερωμένη.

Σερβίρουμε με νόστιμη σαλάτα και πτατούλες τηγανιτές.

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, 
Φωτεινούλα 


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!