Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Shortbread cookies με άρωμα βουτύρου και πορτοκάλι


Ονομάζονται Shortbread cookies και είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα! Χωρίς αβγά, με λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο. Τι άλλο θα θέλατε από ένα μπισκότο;


Λίστα για ψώνια
350 γρ. αλεύρι μαλακό
200γρ. μαργαρίνη
80γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδος
80γρ. άχνη ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
βανίλια
αλάτι

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να ανακατευτούν καλά και προσθέτουμε τη βανίλια με το αλεύρι κοσκινισμένο σε στάδια. Ανακατεύω στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. Τέλος, προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού. Εάν δεν σας αρέσει μπορείτε να το παραλείψετε.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέσα στο ψυγείο για μία ώρα, περίπου.

Στη σύνεχεια, "κόβετε" τα μπισκότα σας και τα βάζετε πάνω στο ταψί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουπ ατ, όπου θα ανοίξετε τη ζύμη σε φύλλο και θα πατήσετε τα κουπ ατ επάνω στη ζύμη ΑΛΛΑ αν θέλετε να γρηγορέψετε τις κινήσεις θα πάρετε κουταλιές ζύμης, θα τις πλάσετε μπαλάκια και θα τις ακουμπήσετε πάνω στο ταψί. Πατήστε τα μπαλάκια ελαφρά με το δάχτυλο ώστε να κατέβει το φουσκωμένο κέντρο τους προς τα κάτω. Εύκολο, ε;

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου για να είναι μαλακά ή για 15-20λεπτά για να είναι πιο τραγανά!

Αν έχετε τρελά κέφια μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και να τα βουτήξετε μέσα. Απλώστε τα σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και θα έχετε σοκολατένια υπέροχα μπισκότα!

Άλλη ιδέα είναι να τα κάνετε αρκετά πλακέ και να απλώσετε μαρμελάδα ή κρέμα ανάμεσα τους ώστε να τα κάνετε γεμιστά.

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!