Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Astir Chocolating, φεστιβάλ σοκολάτας υψηλής αισθητκής

Όταν μιλάμε για Φεστιβάλ Σοκολάτας το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι Astir Chocolating. Ένα φεστιβάλ υψηλής αισθητικής με θέμα, τι άλλο; Σοκολάτα!

Σημαντικό στοιχείο, ίσως το πιο σημαντικό, είναι οι άνθρωποι που το πλαισιώνουν. Άνθρωποι που αγαπούν αυτό που κάνουν, το βλέπεις στα μάτια τους όταν σου μιλάνε για αυτό, είναι έτοιμοι να δακρύσουν από ευτυχία για αυτό που σου προσφέρουν με τόση αγάπη. Δημιουργήματα μοναδικά σε συνδυασμούς αξεπέραστους και με τεχνικές που δε συναντάς στην καθημερινότητα. Αυτό που καταλαβαίνεις είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν τη δουλειά τους.


Αλλά καλύτερα θα ήταν να ευχαριστήσω πρώτα το www.mamapeinao.gr για την πρόσκληση που μου έκανε να παρεβρεθώ σε αυτό το φεστιβάλ διαφορετικά δεν θα τα είχα καταφέρει να μάθω τόσα πολλά γύρω από τη σοκολάτα και να έχω την εμπειρία μιας κουζίνας ζαχαροπλαστικής ενός από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, του Astir Palace.


Τι είναι αυτό όμως που μπορείς να απολαύσεις σε ένα φεστιβάλ σοκολάτας που γίνεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης και θα σε καθηλώσει; Χαλάρωση με καφέ ή ζεστή σοκολάτα σε έναν εξαιρετικό χώρο δίπλα στη θάλασσα εντός ή εκτός στον απίθανο κήπο που διαθέτει καθώς και την άνεση να δοκιμάσεις ό,τι έχει φτιάξει ο pastry chef με βάση τη σοκολάτα.

Brownies με πραλίνα On top
Φινανσιέ με spots σοκολάτας και πραλίνα και μπίλιες σοκογκοφρέτας

Η περιήγηση στο χώρο ξεκινάει ως εξής. Με την είσοδο σου ενημερώνεσαι για αυτό το σπάνιο υλικό, τον καρπό της σοκολάτας και τα τρία διαφορετικά είδη σοκολάτας που υπάρχουν.

Ο καρπός της σοκολάτας
Είδη σοκολάτας


Η Valrhona έχει αναπτύξει μία καινούρια "ποικιλία" την Dulsey που αφορά σε "καραμελωμένη" λευκή σοκολάτα για την οποία ... δεν έχω λόγια.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ μπορείς ακόμα να συμμετάσχεις και σε ένα πρωτότυπο διαγωνισμό με σοκολατένια δώρα (ελπίζω να είμαι η τυχερή, λέτε;)

Επίσης, μπορείς να παρακολουθήσεις σεμινάρια σοκολάτας ή ακόμα και να απολαύσεις ένα ιδιαίτερο μενού σε τιμές πολύ προσιτές θα έλεγα!

Σοκο-σπιτάκι
Η ξενάγηση μας στο χώρο συνεχίστηκε με την επίσκεψη μας στο σοκολατένιο σπιτάκι και την απαραίτητη γλυκιά φωτογράφιση. Όχι, δεν είναι αστείο, όλο το σπιτάκι είναι σοκολατένιο! Όπως μας ενημέρωσε ο pastry chef του Αστέρα, κος Φρατζέσκος Σώζος, το πιο απίθανο είναι ότι η ομάδα ζαχαρποπλαστικής του Αστέρα μπορεί και δημιουργεί αυτό το σπιτάκι μέσα σε λίγες μόνο ώρες και, είναι αλήθεια, μυρίζειιιιιι ΣΟΚΟΛΑΤΑ!

Περάσαμε στο τραπέζι για να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε λίγο πριν τη μεγάλη βουριά στη σοκολάτα επιθυμώντας ένα καφέ αλλά αντί γι'αυτό μας πρότειναν να μας κεράσουν μία τεράστια κούπα ζεστή σοκολάτα σε γεύση πραλίνας! Πόσο όμορφα μύριζε, δεν μπορώ να σας περιγράψω!

Ήπιαμε τη σοκολάτα, μιλήσαμε και με τις υπόλοιπες bloggers που ήταν παρούσες, ξυπνήσαμε γιατί ακόμα ήταν πρωί και περιηγηθήκαμε με το βλέμμα στο χώρο.


Σοκολατένια ποικιλία απόλαυσης
Ώρα για το μπουφέ! Ο μπουφές ήταν ανεξάντλητος. Σοκολατένια παράγωγα σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που μπορούσες να γευτείς και να απολαύσεις δίχως κανένα μέτρο.

Δεν ξέρω αν θα έχεις τύψεις μετά, εγώ δεν είχα, αλλά είσαι τόσο γεμάτος σοκολάτα που δεν χρειάζεσαι να φας άλλη σοκολάτα για πολλές πολλές... ώρες (μπορεί και μέρες) .

Και το σοκολατοταξίδι συνεχίζεται...




Πέρα από τα γλυκά του μπουφέ, υπήρχαν και κρύα γλυκά ψυγείου που μπορούσες να γευτείς κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Με ενθουσίασε ο στολισμός της πανακότα και με ξεγέλασε η πάστα με το τσάι Μάτσα. 

Πανακότα πορτοκάλι με σοκολατένια καρδιά
Λευκή καραμελωμένη σοκολάτα με στρώσεις πράσινου τσαγιού και γλασάζ ανανά


Και όταν λέω με ξεγέλασε εννοώ ότι ήταν λευκή, απολαυστική, δροσερή, ελαφριά, ασυνήθιστη, μοναδική, υπέροχη. Μόνο για αυτή αξίζει να πας στο Astir Chocolating και στον Αστέρα γενικότερα διότι όπως μας εξήγησε ο pastry chef Φρατζέσκος Σώζος, αυτό το γλυκό είναι "παιδί" του και σερβίρεται κατ'αποκλειστικότητα στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Θέλετε να μάθετε τα νέα;

Στικ σοκολάτας με μπαχαρικά και τριμμένο καρότο βουτηγμένο σε κρασί με κόκκους πιπεριού 
Η "καινούρια" τάση στο χώρο της σοκολάτας είναι ο συνδυασμός της με υλικά που έχουμε συνηθίσει να γευόμαστε σε ένα πιάτο φαγητού. Λαχανικά και μπαχαρικά σε πρωτόγνωρους συνδυασμούς μας οδηγούν σε ξεχωριστά μονοπάτια γευσιγνωσίας. Αξεπέραστη αίσθηση που σου δίνει τον αέρα ενός πρωτοπόρου της γεύσης! 

Και εκεί που έχουμε φάει, έχουμε ξαναφάει, έχουμε μιλήσει, έχουμε μυρίσει κι έχουμε ονειρευτεί έρχεται μία αναπάντεχη πρόταση. "Θέλετε να μπείτε στην κουζίνα;"

Στην κουζίνα ζαχαροπλαστικής
Ένα από τα καλύτερα στοιχεία του φεστιβάλ αποτέλεσε η επίσκεψη στην κουζίνα ζαχαροπλαστικής και η γνωριμία με την ομάδα των ζαχαροπλαστών. Γλυκύτατοι άνθρωποι!

Έλιωσαν μπροστά στα μάτια μας τη σοκολάτα, την παίδεψαν με κινήσεις μαέστρου, την έστρωσαν και την ξέστρωσαν πολλές φορές, ανεβοκατέβασαν τη θερμοκρασία της και, τέλος, άρχισαν να τη στολίζουν. Όταν κρύωσε καλά καλά την έκοψαν σε ακανόνιστα κομμάτια και μας τη σέρβιραν όλο αγάπη και φροντίδα. Δεν είναι δυνατό να τους προσβάλλουμε, έτσι δεν είναι;

Στρωμένη σοκολάτα με μπαχαρικά και τσίλι

Στρωμένη σοκολάτα με ξηρούς καρπούς

Βουτιά στη σοκολάτα με φρουτένιο αξεσουάρ
Και επειδή η μέρα ήταν ηλιόλουστη και λαμπερή είπαμε να κάνουμε μια βουτιά. Όχι, δεν βουτήξαμε στη θάλασσα αλλά βουτήξαμε στη σοκολάτα με σωσίβιο φρεσκοκομμένα φρούτα.

Αχλάδια, βανίλιες, ανανάς λούστηκαν στη σοκολάτα και προσγειώθηκαν στον ουρανίσκο μας!

Κι όχι σοκολάτα ό,τι νά'ναι αλλά δύο διαφορετικά είδη σοκολάτας για να διαλέξουμε το καλύτερο μας!



Και η σοκολατογυσιγνωσία φτάνει στο τέλος της. Δεν θα τολμήσετε να αποχωρήσετε από αυτόν τον εξαιρετικό χώρο χωρίς να δοκιμάσετε ένα (ή και όλα αν τολμάτε) cocktail από αυτά που θα σας προτείνει ο υπεύθυνος του bar. Αυτός ξέρει, ακούστε τον! Η μαεστρία που τα δημιουργεί αξίζει μια θέση στο bar ενώ η συζήτηση μαζί του για ό,τι σας προσφέρει είναι απολαυστική. 

Ginger και passion fruit για να ηρεμήσει ο ουρανίσκος από την υπερβολική δόση σοκολάτας και να σας αφήσει να προχωρήσετε πολυυυυύ παρακάτω τη ζωή σας! 
Ginger cocktail apres choco
Πανδαίσια φρούτων, σοκολάτας, σοκολάτας και passion fruit cocktail

Ήταν δυνατόν να φύγουμε από το φεστιβάλ χωρίς να πάρουμε ένα νόστιμο δωράκι; Luxurius κουτί με σοκολατάκια όχι να τα κάνεις μια μπουκιά! Κόβεις ένα μικρό κομμάτι από το σοκολατάκι και το τριγυρίζεις στο στόμα σου ώστε να δεχτείς όλες τις γεύσεις και τα αρώματα που απλόχερα σου χαρίζει. Ω, ναι, είναι δυνατόν μια τόση δα μπουκιά να είναι μαγική. Τι είπατε; Δεν πιστεύετε στη μαγεία; Α, μου λέτε ψέματα και θα σας μαλώσω!

Κοιτάξτε λίγο καλύτερα μέσα στο κουτί. Σοκολατάκι με φύλλο χρυσού και στο εσωτερικό του μαύρη σοκολάτα. Σοκολάτα γάλακτος με κόκκους χοντρού αλατιού με μαλακό πρωτόγνωρο περιεχόμενο. Σοκολάτα με φουντούκι, φυστίκι αιγίνης και φλούδα πορτοκαλιού που πικρίζει λίγο για να κάνει αντίθεση. Για το τέλος, μαύρη σοκολάτα με γέμιση... α, δεν μπορώ να σας την περιγράψω, πρέπει να τη γευτείτε (μαλώναμε για το ποιός θα φάει το τελευταίο!).  

Ποικιλία σοκολατάκια Valrhona

Μετά από όλη αυτή τη σοκολατένια υπερπαραγωγή νομίζω ότι θέλω να ξαναπάω στο φεστιβάλ. Μαντέψτε! Συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα, 22-23 Φεβρουαρίου 2014 και είναι ανοικτό τα τελευταία 6 χρόνια και σκοπεύει να μας χαρίζει γλύκα για ακόμα περισσότερα!

Φιλιά,
Φωτεινούλα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!