Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Συκώτι σε balsamico με φρέσκα μυρωδικά




Αισθάνομαι τόσο εξαντλημένη που το μόνο που μπορεί να με σώσει άμεσα και στιγμιαία είναι ένα γενναίο κομμάτι συκώτι όλο βιταμίνες. Απλά να τονίσω ότι σιχαίνομαι το συκώτι και για το λόγο αυτό πρέπει να εφευρίσκω συνεχώς μαγειρικούς τρόπους και συνταγές για να μπορώ να το απολαύσω. Ιδού, λοιπόν, ένας από τους καλύτερους. 

Καταλήγουμε σε ζουμερά κομμάτια συκωτιού όλο μυρωδιά και μια ελαφριά γλύκα.  



Λίστα για ψώνια
2 κομμάτια συκώτι (περίπου 500γρ.)
1 κρασοπότηρο μπαλσάμικο Framboise (ή απλό)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2-3 φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
φύλλα φρέσκου βασιλικού
ελαιόλαδο για τηγάνισμα


Κόβουμε το συκώτι σε μεγάλα κομμάτια μεγέθους 10εκ. περίπου. Θα πρέπει να προσέξετε ώστε όλα τα κομμάτια να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Αλευρώνουμε το συκώτι, το αλατίζουμε και το σωτάρουμε σε υψηλή θερμοκρασία ώστε να σχηματίσει μια κρούστα γύρω του. Σβήνουμε με το balsamico και αφήνουμε λίγα λεπτά να πέσει η οξύτητα του. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το βράσιμο του σκεπάζοντας το τηγάνι με ένα καπάκι για ακόμα μισή ώρα περίπου.

Φυσικά, θα πρέπει το συκώτι να έχει ψηθεί πολύ καλά μέχρι μέσα οπότε καλά θα κάνετε να το κόψετε κάποια στιγμή, στο πιο χοντρό του σημείο, για να βεβαιωθείτε

Σερβίρετε το συκώτι στο πιάτο πασπαλίζοντας με τα φρέσκα λαχανικά και με λίγες σταγόνες balsamico ακόμα.

Καλή σας απόλαυση! Είμαι σίγουρη ότι θα το ευχαριστηθείτε όσο κι εγώ!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!