Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Σοκολατένιο ραβανί πορτοκαλιού, όλο άρωμα!



Ποιός είπε ότι το ραβανί τρώγεται μόνο με λεμόνι; Ε, λοιπόν, το φάγαμε με πορτοκάλι και σοκολάτα και μείναμε σούπερ ευχαριστημένοι! Δεν έμεινε ψίχουλο!

Και καθώς ήταν Καθαρά Δευτέρα κι είχαμε πέσει με τα μούτρα στα θαλασσινά όλη η παρέα, αυτό το γλυκό ήρθε σαν αναπάντεχο κι ευχάριστο επιστέγασμα στον ουρανίσκο μας και στην καρδιά μας.


Λίστα για ψώνια
100γρ. αλεύρι τ. φαριν απ
200γρ. σιμιγδάλι
50γρ. κακάο
100γρ.γάλα
250γρ. ζάχαρη 
5 αβγά
βανιλίνη
χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
λίγο αλάτι

για το σιρόπι
600γρ. ζάχαρη
600γρ. νερό
χυμό ενός πορτοκαλιού
φλούδα ενός πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη ή ένα ξύλο κανέλας



Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέσα στο μπωλ του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ το γάλα με το χυμό πορτοκαλιού. 

Σε ένα άλλο μπωλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το κακάο, τη βανιλίνη, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο μπωλ του μίξερ ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα σιλικόνης. 

Αραδιάζετε το μίγμα σας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνετε στον αέρα, στους 180ο Κελσίου, για 50λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο το γλυκό και περιμένετε να κρυώσει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πριν το σιροπιάσετε.

Για το σιρόπι θα βράσετε όλα τα υλικά μαζί, για δέκα λεπτά περίπου. Περιχύνετε το καυτό σιρόπι πάνω στο κρύο γλυκό σας κουταλιά-κουταλιά. Έπειτα, το αφήνετε να τραβήξει όλο το σιρόπι πριν το σερβίρετε. Προσωπικά, για να βεβαιωθώ ότι θα σιροπιαστεί για τα καλά, μετά από λίγο σερβίρω ένα κομμάτι σε μένα ώστε να κάνω χώρο και να πάει το σιρόπι κι από κάτω!

Σερβίρετε το γλυκό σας με φέτες πορτοκαλιού ή και παγωτό. Τέλειο!!!



Καλή σας απόλαυση!
Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!