Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Ατομικό cheesecake με ανανά και γεμιστά μπισκότα



Έχουμε κολλήσει κι επιμένουμε να κάνουμε το cheesecake με τα ίδια μπισκότα ξανά και ξανά ενώ υπάρχουν στο εμπόριο νοστιμότατα μπισκότα που κάνουν εξαιρετική δουλειά.Μπα, δεν παίρνω ποσοστά αλλά τα αγοράζω συχνά πυκνά για σχολικό κολατσιό.

Βουρ, λοιπόν, για cheesecake που είναι ΚΑΙ ελαφρύ ΚΑΙ διαιτητικό (νομίζω).
Λίστα για ψώνια
300γρ. τυρί κρέμα philadelphia
100γρ. κρέμα γάλακτος
3κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 πακέτο μπισκότα σοκολάτας γεμιστά Παπαδοπούλου 
1 μεγάλη κονσέρβα ανανά

Αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού. Χτυπάτε το Philadelphia με την κρέμα γάλακτος ώσπου να αφρατέψει ενώ προσθέτετε μερικές σταγόνες από το σιρόπι για περισσότερη μυρωδιά ανανά.

Τρίβετε τα μπισκότα στο multi και ρίχνετε κουταλιές στον πάτο ενός ποτηριού. "Ποτίζετε" τα μπισκότα με σταγόνες από το σιρόπι ανανά για να δέσουν. Αραδιάζετε πάνω από το μπισκότο την κρέμα τυριού και "επιστεγάζετε" με μια φέτα ανανά. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα για να "δέσει".

Απολαμβάνετε με απαλές και ρυθμικές κινήσεις τόσο ώστε να κρατήσει η απόλαυση όσο περισσότερο γίνεται!

Αστειεύομαι, φυσικά! Απλά να προσθέσω ότι είναι τέλειο και ελαφρύ γλυκό μετά από ένα γεύμα και δη καλοκαιρινό!

Φιλιά, Φωτεινούλα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!