Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Pasta με σάλτσα γιαουρτιού αρωματισμένη με βασιλικό και σκόρδο


Ε, λοιπόν, ξέμεινα από κρέμα γάλακτος! Κι έπρεπε να ετοιμάσω φαγητό γρήγορα για τα παιδάκια μου μια και είχα και δουλειές! Κι όπως καταλαβαίνετε έκανα ανασκαφές στο ψυγείο και στο ντουλάπι για να βρω τι θα μπορούσα να ετοιμάσω. Δύσκολο έργο αλλά στέφθηκε με επιτυχία στο τέλος. Ουφ! ησύχασα και ταυτοχρόνως ανακάλυψα μία εξαιρετική συνταγή στα τυφλά. Για να δούμε, λοιπόν, ποιά είναι αυτή η συνταγή.
Λίστα για ψώνια
ζυμαρικά
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αβγό, βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο πατημένη
αλάτι και πιπέρι


Βράζω τα μακαρόνια όπως περιγράφει η συσκευασία αλλά 1-2 λεπτά λιγότερο. Τα σουρώνω κρατώντας όμως το νερό τους.

Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνω το γιαούρτι κι ανακατεύω για να "διαλυθεί". Σε αυτό το σημείο ρίχνω μέσα το αβγό, ολόκληρο κι όχι χτυπημένο, κι ανακατεύω με τον αβγοδάρτη με γρήγορες κινήσεις. Μην ανησυχείτε, δεν θα γίνει ομελέτα! 

Μόλις ενοποιηθεί το μίγμα σας προσθέτετε το σκόρδο και το βασιλικό, μπόλικο αλατάκι κι ελάχιστο νεράκι για να αραιώσετε τη σαλτσούλα ώστε να έρθει στην πυκνότητα που εσείς επιθυμείτε. 

Ρίχνετε ξανά μέσα στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά σας, ανακατεύετε ώστε να πάει η σαλτσούλα παντού και.. έτοιμα! Just like that!

Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα κι απολαμβάνετε ένα σούπερ απολαυστικό πιάτο με πλήρη γεύση. Προσοχή, προσοχή! Είναι απόλυτα χορταστικό οπότε μάλλον θα χρειαστεί να μειώσετε την ποσότητα που θα βάλετε στο πιάτο σας. 

Καλή σας απόλαυση!
Φιλιά, Φωτεινούλα

1 σχόλιο:

  1. Λατρεύω τα ζυμαρικά, φαινεται γευστικότατο!!!!!

    http://fetoula.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!