Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Παπαρδέλες σε σάλτσα ροκφόρ με philadelphia αρωματισμένη με δυόσμο και κουκουνάρι


Τι κάνεις όταν θέλεις να φας μακαρονάδα με ροκφόρ; Ετοιμάζεις αυτή την εύκολη και λαχταριστή σάλτσα για να συνοδέψεις τα ζυμαρικά σου και ενθουσιάζεις ευχάριστα τον ουρανίσκο σου!

Θα πρότεινα να μην θυσιάσετε τη σπιρτάδα της σάλτσας με τα spaghetti σας αλλά να χρησιμοποιήσετε κάποιο πιο ευφάνταστο ζυμαρικό όπως οι παπαρδέλες.
Λίστα για ψώνια
1 συσκευασία παπαρδέλες
300γρ. philadelphia
100γρ. ροκφόρ
100γρ. κρέμα γάλακτος
20 σπόρους κουκουνάρι
5-6 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο ή ξερό


Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία θα ρίξετε το philadelphia και το ροκφόρ και θα τα λιώσετε ανακατεύοντας ελαφρά. Όταν η σαλτσούλα γίνει κρεμώδης μπορείτε να προσθέσετε την κρέμα γάλακτος για να την ελαφρύνετε λίγο. 

Σε ένα άλλο τηγανάκι σωτάρετε το κουκουνάρι και το περνάτε λίγο από το γουδί. 

Πασπαλίστε με το δυόσμο και το κοπανισμένο κουκουνάρι πριν το σερβίρισμα.

Σερβίρετε και καταναλώνεται ζεστό πριν κρυώσει η νόστιμη σαλτσούλα σας. Για να το ξαναζεστάνετε χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος σε χαμηλή θερμοκρασία.

1 σχόλιο:

Chit chat!!!