Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Ανοιξιάτικο κοτόπουλο μπύρας, στο φουλ της γεύσης!



Ανοιξιάτικο κοτόπουλο μπύρας λέγεται αλλά τρώγεται όλες της εποχές! Είναι εύγευστο, ελαφρύ και άκρως αρωματικό. Εναλλακτικές; Πολλές! Η συγκεκριμένη συνταγή έχει πράσινες και κόκκινες πιπεριές κα, φυσικά, κρεμμύδι. Μπορείς να προσθέσεις μανιτάρια (τέλειο!), τοματίνια, εσαλότ κρεμμυδάκια, μικρά κολοκυθάκια και... ό,τι άλλο σκεφτείς. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν.
Λίστα για ψώνια
1 κοτόπουλο σε μερίδες
ι μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης σε ροδέλες
2 πράσινες πιπεριές κέρατο σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1 κουτάκι μπύρα
ελαιόλαδο
θυμάρι
αλάτι

Σωτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές και το αποσύρουμε. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα λαχανικά να σωταριστούν ελαφρά και ξαναρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Σβήνουμε με τη μπύρα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη δάφνη και το θυμάρι.

Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μπόοοολικη ώρα μέχρι να μαλακώσει για τα καλά ώστε να είναι έτοιμο να σερβιριστεί. 

Μπορείτε να το σερβίρετε με ρυζάκι ή πατατούλες αναλόγως την όρεξη σας.

Καλή σας απόλαυση!
Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!