Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Carrot cupcake με λαχταριστή κρέμα τυριού πασπαλισμένη με κακάο



Επειδή τα cupcakes δεν πρέπει μόνο να ξέρεις να τα τρως αλλά να ξέρεις και να τα φτιάχνεις από τούδε και στο εξής θα σας έχω τις καλύτερες συνταγές cupcakes που κυκλοφορούν παγκοσμίως, δοκιμασμένες από εμένα την ίδια φυσικά! Ελπίζω να μη γίνω 100 κιλά μέχρι να τελειώσει η δοκιμασία! 

Αστειεύομαι, φυσικά. Συχνά πυκνά δοκιμάζω cupcakes είτε σε καφετέριες (και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) αλλά και συνταγές όπου άλλες με ικανοποιούν και άλλες με αφήνουν τελείως αδιάφορη!

Τα cupcakes πρέπει να είναι ζουμερά, ελαφριά, να κρατάνε τη ζωντάνια τους, να μη σκληραίνουν την επόμενη μέρα, να είναι λαχταριστά, μυρωδάτα και να κινούν το οπτικό σας ενδιαφέρουν χωρίς να στουμπώνουν τη γεύση στο στόμα σας. Ω, ναι, τα cupcakes δεν είναι ένα απλό ζυμάρι για κέικ πεταμένο σε μια φόρμα αλλά είναι... τέχνη, διασκέδαση και απόλαυση!

Αλλά ας μη μακρυγορώ και ξεκινάω με λαχταριστά cupcakes καρότου αρωματισμένα με μπαχαρικά και διακοσμημένα με ελαφριά κρέμα τυριού. Just like that!


Λίστα για ψώνια 
250γρ. αλεύρι φαρίνα
1κ.γ. baking powder
1κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. κανέλα
1/2κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/4κ.γ. βανίλια
125γρ. βούτυρο
50γρ. κρέμα γάλακτος
200γρ. καστανή ζάχαρη
3 αβγά
2 καρότα μέτρια τριμμένα
για την κρέμα
300γρ. philadelphia
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
50γρ. κρέμα γάλακτος
λίγες σταγόνες λεμόνι
για τη διακόσμηση
κακάο σκόνη ή άλλα ζαχαρωτά


Αρχικά, ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά μας που είναι σε μορφή σκόνης, δηλ. αλεύρι κοσκινισμένο, baking powder, αλάτι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και βανίλια και αφήνουμε στην άκρη.

Τρίβουμε το καρότο στο μπλέντερ και αφήνουμε στην άκρη. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, στον αέρα για να τον προθερμάνουμε.

Χτυπάμε πολύ καλά στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και τέλος την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καρότο και το μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι. 

Χρησιμοποιούμε το ταψάκι για cupacakes με τις έτοιμες θεσούλες τοποθετώντας μέσα σε αυτές τα χαρτάκια για τα cupcakes.

Θα σας πρότεινα στην περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά χαρτάκια να βάλετε στις θεσούλες τα απλά λευκά και να κρατήσετε τα διακοσμητικά για το σερβίρισμα. Ο λόγος είναι γιατί με το ψήσιμο και την υγρασία από το ζυμάρι θα αλλοιωθεί το σχέδιο τους και θα πάει στράφι η εμφάνιση!

Γεμίζετε τις θηκούλες όσο τα 2/3, ΟΧΙ παραπάνω γιατί θα φουσκώσουν και δεν θα ψηθούν ομοιόμορφα. Ο στόχος είναι να ψηθούν τα cupcakes ίσα με το χαρτάκι κι από εκεί και πάνω να διακοσμηθούν με την κρέμα.

Ψήνουμε τα cupcakes για 18-20 λεπτά περίπου. Μην το παρακάνετε με το ψήσιμο γιατί θα σκληρύνουν. Βγάζουμε τα cupcakes από το ταψάκι για να τα ξαναγεμίσουμε και να ψήσουμε και την επόμενη δόση από ζυμάρι. Τα cupcakes τα αφήνουμε να στεγνώσουν απαραιτήτως πάνω σε σχαρίτσα και να κρυώσουν πάρα πολύ καλά πριν αρχίσουμε να τα διακοσμούμε.

Ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Χτυπάμε το το τυρί κρέμα Philadelphia μόνο του για να μαλακώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και, τέλος, τη ζάχαρη άχνη και το λεμόνι. Διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να έρθει η λατρεμένη ώρα να τα διακοσμήσουμε!

Με τη βοήθεια κορνέ γαρνίρουμε τα cupcakes και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο ή άλλα ζαχαρωτά ή σκόνη κανέλας.

Το άρωμα τους είναι τέλειο!!! Ποτέ δεν μπορείς να κρατηθείς και να φας μόνο ένα!

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα   

4 σχόλια:

Chit chat!!!