Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Gourmet συκώτι με γούστερ σως... για λίγους


Αυτή η συνταγή είναι από τις καλύτερες συκωτένιες συνταγές που έχω δοκιμάσει ως αντι-φαν του συκωτιού. Η γούστερ σως και τα λαχανικά κάνουν την εξαιρετική διαφορά! Και, φυσικά, θα σας την πρότεινα ανεπιφύλακτα για το γιορτινό πασχαλινό σας τραπέζι.

Λίστα για ψώνια
1 κομμάτι συκώτι
1-2 μέτρια καρότα
1 κουταλιά της σούποας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1 κουταλιά της σούπας γούστερ σως
ρίγανη
αλάτι

Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές λωρίδες και το καρότο σε μπαστουνάκια. Σωτάρουμε το συκώτι στο βούτυρο για 5-8 λεπτά περίπου ώστε να ψηθεί μέχρι μέσα. Μην το παρακάνετε μόνο γιατί θα γίνει... κόκαλο αλλά πρέπει να έχει ροδίσει από όλες τις πλευρές. 

Στο ίδιο τηγάνι, στη μέση του χρόνου, θα προσθέσετε τα καρότα και το σκόρδο γιατί δεν θέλουμε να τα βάλουμε από την αρχή και να λιώσουν απλά να είναι μαλακά και να αφήσουν το άρωμα τους.

Μετά τα 5-8 λεπτά σβήνουμε με τη γούστερ σως, αλατίζουμε και σκεπάζουμε το τηγανάκι για λίγα λεπτά ώστε να καραμελώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε το συκώτι με τα καρότα και το σκόρδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένη ρίγανη.

Όλα έτοιμα!

Καλή σας απόλαυση!
Φιλιά, Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. Γιάμι! Ετσι δεν το έχω δοκιμάσει, ευκαιρία για κάτι καινούριο! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχω κάνει και είναι πολύ νόστιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!