Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Almond cupcake ή λαχταριστό cupcake αμυγδάλου


Δεν ξέρουν όλοι να φτιάχνουν νόστιμα cupcakes αλλά σίγουρα όλοι ξέρουν να τα απολαμβάνουν. Η λαχταριστή του κρέμα, το μαλακό ζυμάρι, η γεμάτη αρώματα επίγευση... ΑΓΑΠΩ CUPCAKES!

Αμύγδαλο για σήμερα η συνταγή μας και θα αγγίξετε την τελειότητα της γεύσης. Αυτό για τους μη λάτρεις της σοκολάτας, για τους σοκολατόφιλους... υπομονή προσεχώς!
Λίστα για ψώνια 
200γρ. αλεύρι μπλε
100γρ. πούδρα αμυγδάλου
1,5κ.γ. baking powder
μισό κ.γ. βανίλια
1κ.γ. αλάτι
125γρ. βούτυρο
50γρ. κρέμα γάλακτος
250γρ. ζάχαρη
100γρ. κροκάν αμυγδάλου
3 αβγά

για τη βουτυρόκρέμα
150γρ. μαργαρίνη
350γρ. άχνη ζάχαρη
μισό κ.γ. βανίλια
1κ.γ. αμαρέττο

για τη διακόσμηση

κροκάν αμυγδάλου

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε κοσκινίζοντας όλες τις σκόνες, δηλαδή το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, τη βανίλια, το αλάτι και το baking powder.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά. Ενώνουμε το μίγμα μας με το μίγμα των σκονών και συνεχίζουμε το χτύπημα ελαφρά. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. 

Αφού έχουν ενοποιηθεί τα υλικά μας ρίχνουμε βροχηδόν το κροκάν αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Τοποθετούμε το ζυμάρι μας στα ειδικά φορμάκια για cupcake γεμίζοντας τα έως τα 2/3 του ύψους τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20λεπτά περίπου.

Αφήνουμε τα κεκάκια μας να στεγνώσουν και να κρυώσουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά πριν τα διακοσμήσουμε.

Για τρη διακόσμηση θα ανακατέψουμε με τη βοήθεια του μίξερ τα υλικά της βουτυρόκρεμας και στη συνέχεις θα στολίσουμε τα κεκάκια μας με τη βοήθεια κορνέ. Πασπαλίζουμε με το κροκάν ή άλλο ζαχαρωτό της αρεσκείας μας καιιιιιι.... είναι έτοιμα!

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!