Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Αρωματικά πουγκάκια... κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και μυρωδικά



Να συμφωνήσουμε ότι οι κολοκυθοανθοί δεν αποτελούν ένα συνηθισμένο έδεσμα αλλά., επίσης, να συμφωνήσουμε ότι όποιος το γευτεί θέλει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ξαναφάει. Κι αυτό είναι αλήθεια! Η μυρωδιά που αναδύουν είναι σαν να γεύεσαι ένα ολόκληρο κήπο με λουλούδια όσο σουρεάλ μπορεί να ακουστεί αυτό.

Σαν να κάνεις γεμιστά ετοιμάζεις τη γέμιση για τους ανθούς, κατά προτίμηση δίχως κιμά για να μη "σβήσει" τη μυρωδιά τους.


Λίστα για ψώνια 
20 κολοκυθοανθοί
ρύζι για γεμιστά (1κ.σ. γιακ άθε ανθό)
1κ.σ. μαϊντανό
1κ.σ. άνηθο
1/2κ.σ. δυόσμο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες
1 μέτριο κολοκύθι τριμμένο
1 πιπεριά κέρατο τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Αρχικά καθαρίζουμε πολύ καλά τους ανθούς μια και διάφορα ζουζούνια βρίσκουν καταφύγιο μέσα τους και γύρω γύρω. Επίσης, πολύ προσεκτικά για να μην τους καταστρέψουμε κόβουμε το κοτσανάκι με τη γύρη που κρύβουν μέσα τους. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.


Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο, την πιπεριά και το κολοκύθι.

Προσθέτουμε το ρύζι να τσιγαριστεί κι αυτό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά υπολογίζοντας μία κουταλιά της σούπας ρύζι για κάθε ανθό. Αν σας περισσέψει ρυζάκι μπορείτε να γεμίσετε πατατούλες με αυτό κάνοντας τες σαν βαρκάκι.

Τέλος, ρίχνουμε στο μίγμα των λαχανικών με το ρύζι τη μία τριμμένη ντομάτα για να βράσει το ρύζι και προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε το μίγμα κι αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά περίπου, σε μέτρια θερμοκρασία, ώστε να αρχίσει το ρύζι να μαλακώνει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μίγμα μας για να μην τσουρουφλιστούμε και γεμίζουμε τους ανθούς με προσοχή αφήνοντας λίγο κενό από πάνω για να μπορέσει να φουσκώσει το ρύζι όμορφα. Κλείνουμε καλά τους ανθούς και τους βάζουμε στο ταψάκι μας με μπόλικο νεράκι για να μαλακώσουν στη βάση τους.

Αραδιάζουμε στο ταψί τον υπόλοιπο χυμό τομάτας, αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα και αφήνουμε να ψηθούν για καμιά ώρα μέχρι να μαλακώσουν για τα καλά.

Καλό θα ήταν να τα σκεπάσετε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην καούν διότι οι ανθοί έχουν λεπτό περίβλημα και υπάρχει κίνδυνος να σας ξεραθούν.

Σε μια ωρίτσα θα γευτείτε τον κήπο με τα αρώματα! Σας το εγγυώμαι! Σερβίρετε τους ανθούς με φρέσκο γιαουρτάκι και είστε... οι καλύτεροι του χωριού!

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!