Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Γρανίτα αρμπαρόριζας που θα καταπλήξει!Η καταπληκτικότερη των καταπληκτικότερων γρανιτών που δοκιμάζει τη γευστική αντοχή όλων μας. Πόση ομορφιά να αντέξει αυτός ο ουρανίσκος τέλος πάντων;

Δεν ξέρω πως μου ήρθε η ιδέα αυτής της γρανίτας... ή μάλλον ξέρω. Κάθε που βγαίνω στο μπαλκόνι μου βουτάω στα φύλλα της αρμπαρόριζας για να γευτώ το άρωμα Ελλάδας που αναδύουν, πόσο μάλλον τώρα που καλοκαιριάζει! Κι έτσι αποφάσισα να φέρω αυτό το άρωμα στο ποτήρι μου, δροσιστικό όσο μια γρανίτα. 

Για όσους έχετε παγωτομηχανή (ω, ναι, απογοητεύω αυτούς που δεν έχουν αλλά δεν ξέρω να κάνω αλλιώς παγωτά και γρανίτες) και για όσους έχετε αρμπαρόριζα... μην χρονοτριβείτε!

Λίστα για ψώνια 
ΣΙΡΟΠΙ
200γρ. ζάχαρη
300γρ. νερό

400γρ. νερό

20φύλλα αρμπαρόριζας πλυμένα
3-4 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Το μίγμα που θα βάλετε στην παγωτομηχανή σας φτιάχνεται εύκολα κι απλά.

Ετοιμάζετε αρχικά το σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη αφήνοντας να πάρει μια βράση κι αποσύροντας από τη φωτιά. Το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζετε το υπόλοιπο νερό με τα φύλλα αρμπαρόριζας για 10 λεπτά περίπου να βράσουν και να βγάλουν τα αρώματα τους. Αφήστε την αρμπαρόριζα μέσα στο νερό μέχρι να κρυώσει κι αυτό το μίγμα.

Ανακατέψτε τα δύο υγρά, τοποθετήστε τα σε ένα μπωλ και βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για 10 ώρες περίπου μέχρι να κρυώσει πολύ καλά. 

Πάρτε την παγωμένη παγωτομηχανή ανά χείρας και... αρχίστε δουλειά! Ρίξτε το μίγμα στην παγωτομηχανή και μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και σε 20-30 λεπτά περίπου θα έχετε μια ωραιότατη γρανιτούλα.       

Διατηρήστε τη γρανίτα σας σε ειδικό σκεύος και βάλτε τη στην κατάψυξη μέχρι το βράδυ που θα έρθουν οι καλεσμένοι σας. 

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!