Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Πέστροφα στη λαδόκολλα, απλούστατη


Τι να σας πω, βρε παιδιά; Σε μια ιντερνετική μου αναζήτηση, τη συγκεκριμένη συνταγή προτείνει ο Jamie Oliver, εγώ να σας πω ότι τη συνταγή μου την τάιζε η θεία μου πριν από πολλά χρόνια όταν η ιδέα του Jamie δεν υπήρχε στην Ελλάδα, πόσο μάλλον το ιντερνετ!

Αλλά ας είναι! Όποιος κι αν την προτείνει τη συνταγή είναι νοστιμότατη, υγιεινότατη, ευκολότατη και οικονομικότατη πάνω από όλα! 
Λίστα για ψώνια 
1 πέστροφα περίπου ενός κιλό
χοντροκομμένο μαϊντανό
1 λεμόνι (χυμός και ροδέλες)
30γρ. βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά την πέστροφα και την κρατάμε ολόκληρη. Χαράσσουμε τη σάρκα της πέστροφας και από τις δύο πλευρές περίπου από 5 φορές ανάλογα με το μέγεθος της. 

Φτιάχνουμε ένα μίγμα από το αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι και την πασαλείφουμε για τα καλά. Το υπόλοιπο το περιχύνουμε πάνω στην πέστροφα και μέσα στο ψάρι. 

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και κόβουμε τις λεμονόκουπες σε ροδέλες και τις βάζουμε μέσα στην κοιλιά της όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Τέλος, βάζουμε μικρές βουκίτσες βούτυρο πάνω σε κάθε χαραγματιά. 

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου ή ανάλογα με την κουζίνα σας.

Δεν χρειάζονται πολλά συνοδευτικά και τερτίπια. Με μια σαλατούλα είστε άρχοντας!

Υ.Γ. Την πέστροφα τη βρήκα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, ελληνικού ιχθυοτροφείου, 4,80ευρώ το κιλό και έθρεψε 4 άτομα!


Καλή σας απόλαυση!
Φιλιά, Φωτεινούλα

11 σχόλια:

  1. καλησπέρα! η πέστροφα φαίνεται πεντανόστιμη!! όπως λές κι εσύ με μια σαλατούλα θα είναι σούπερ!! το ψάρι δεν θέλει και πολλά πράγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες είναι Εύη. Περιμένω να το μαγειρέψεις και να μου πεις εντυπώσεις!

      Διαγραφή
  2. Η λαδόκολλα που είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλό και ωραίο!Εννοείς οτι το τυλίγεις με την λαδόκολλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε, ναι, την κλείνεις από τσακίζεις από πάνω τη λαδόκολλα, όχι κι ερμητικά κλειστά, κυρίως για να μη σου τρέξουν τα ζουμιά γύρω γύρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν Φωτεινή πάω κουζίνα τις μαγειρεύω και μετά αμέσως θα σου πω.Σευχαριστώ πάρα πολύ,τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φωτεινούλα καλημέρα,πολύ ωραία η πεστροφά.Εύγε σου!!!Τώρα πάω να φτιάξω και την σοκολατόπιτα που προτείνεις.Φιλάκια θα τα πούμε πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα, πόση ώρα την ψήνεις και σε ποια θερμοκρασία; Επίσης στο γκριλ ή στον αέρα (δε ξέρω αν κάποιες από τις ερωτήσεις είναι ανόητες, τώρα μαθαίνω να μαγειρεύω);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπάρχουν ανόητες ερωτήσεις στη μαγειρική απλά κάποια πράγματα ξεχνιώνται να λέγονται λόγω συνήθειας. Όπως αναφέρω παραπάνω, την ψήνεις για περίπου μισή ώρα σε μέτρια θερμοκρασία. Καλύτερα να την ψήσεις στον αέρα για να μην πεταχτούν διάφορα και σου λερωθεί ο φούρνος διαφορετικά μπορείς να την τυλίξεις ελαφρά σε μια λαδόκολλα και να την ψήσεις στο γκριλ. Μόλις ετοιμαστεί θα ανοίξεις τη λαδόκολλα για να ψηθεί λίγο ακόμα και να ξεροψηθεί η πέτσα της. Ελπίζω να σε διαφώτισα! Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση είμαι στη διάθεση σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!