Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Δροσερή τούρτα παγωτό καταϊφι για πολύ εκλεκτικούς...



Εντάξει, το καταϊφι έγινε παγωτό για να μπορούμε να το απολαύσουμε ανετότατα και το καλοκαιράκι. Βεράντα, καλή παρέα, εορταστική διάθεση ένεκα του Οσίου Απόλλωνα, βυσσινάδα με μπόλικα παγάκια. Να μην τρατάρω κι ένα παγωτάκι για το καλό;

Σκέφτηκα, λοιπόν, παγωτάκια υπάρχουν μπόλικα μόλις στρίψεις στη γωνία αλλά παγωτό καταϊφι; Εμ, πως να το κάνουμε; Μην τρομάζετε πάντως. Αν και έχει λίγο μπελά είναι πανεύκολο... (πάντα έτσι δε λέω για να σας ενθαρρύνω;).



Λίστα για ψώνια 
1/2 πακέτο φύλλο για καταϊφι
100γρ. βούτυρο
100γρ. καρύδι χοντροτριμμένο
100γρ. αμύγδαλο χοντροτριμμένο
100γρ. φουντούκι χοντροτριμμένο

Σιρόπι

1,5 φλιτζάνι νερό
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1κ.σ. μέλι

Σαντιγύ

200γρ. κρέμα γάλακτος
50γρ. ζάχαρη άχνη
χρώμα ζαχαροπλαστικής

Παγωτό βανίλια ή καϊμάκι

Για το καταϊφι
Παίρνουμε μία βαθιά τετράγωνη (ή στρογγυλή) φόρμα για κέικ και στρώνουμε ομοιόμορφα το ξεμαλλιασμένο καταϊφι. Ρίχνουμε από πάνω τις κουταλιές βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να χρυσίσει (περίπου για μισή ώρα).

Για το σιρόπι
Ετοιμάζουμε το σιρόπι αναμιγνύοντας όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις μέχρι να "δέσει" ελαφρά.

Αφήνουμε το καταϊφι να κρυώσει καλά πριν το σιροπιάσουμε με το ζεστό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και αφήνουμε να ποτίσει όλο γλύκα.

Για το παγωτό
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το παγωτό ακολουθώντας τις οδηγίες της παγωτομηχανής μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο παγωτό του εμπορίου.

Στρώνουμε πάνω από το κρύο καταϊφι το παγωτό της αρεσκείας μας, βανίλια κατά προτίμηση ή καϊμάκι. 

Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαντιγύ μας.


Για τη σαντιγύ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος κι όταν έχει σφίξει ώστε να "στέκεται" αρκετά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Χρωματίζουμε κατά το δοκούν με χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας. Απλώνουμε τη σαντιγύ πάνω στο παγωτό με τη βοήθεια κορνέ δημιουργώντας περίτεχνα σχέδια και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αμύγδαλο για άλλη μια φορά.

Αυτάαααα. Σας ζάλισα; Δύσκολο; Δεν νομίζω! Απλά είναι λίγο μπελάς αλλά αξίζει!

Καλή σας απόλαυση!
Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!