Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα λαχανικών



Καλοκαιρινή η μακαρονάδα μας για σήμερα. Και γιατί όχι άλλωστε αφού βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και τα φρέσκα λαχανικά βρίσκονται σε αφθονία. Χρώματα κι αρώματα που λέει και το τραγούδι! 

Κρεμμύδι, καρότο, κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριά αλλά και σκόρδο και βασιλικός. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα καλοκαιρινό πιάτο;


Λίστα για ψώνια
1 πακέτο ζυμαρικά
1 μέτριο κολοκύθι
1 μικρή μελιτζάνα
1 μεγάλο καρότο
1 πράσινη πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
3 ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
50γρ. γιαούρτι στραγγιστό
λίγο ξερό βασιλικό
αλάτι και πιπέρι


Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε κύβους (εκτός του σκόρδου και της ντομάτας) προσέχοντας να έχουν παρόμοιο μέγεθος για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Αρχικά, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τη μελιτζάνα και το κολοκύθι που έχουν τα περισσότερα υγρά και, στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αν είναι φρέσκια είναι ακόμα καλύτερο, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό ή και δυόσμο και ένα ποτήρι νερό για να βράσουν τα λαχανικά μας.

Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν αρκετή ώρα μέχρι να μαλακώσουν, κυρίως το καρότο.

Όταν είναι έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά ακι προσθέτουμε μία κουταλιά γιαούρτι ανακατεύοντας πολύ καλά για να διαλυθεί και να ενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια κατά το δοκούν. Προσωπικά σέβομαι πολύ τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία των ζυμαρικών. Για τη συγκεκριμένη σάλτσα θα επέλεγα χοντρό spaghetti ή παπαρδέλες ή ακόμα και ταλιατέλες.  

Συντροφεύουμε τα μακαρόνια με φρεσκοτριμμένη και χοντροτριμμένη μυζήθρα Κρήτης.

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!