Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

Μπιφτεκάκια τσαχπίνικα με ζεστή σαλάτα


"Ε, μα, πάλι μπιφτέκια θα φάμε;", μπορεί να σας πει κάποιος και εκείνη τη στιγμή θα εκπλαγεί με το τσαχπίνικο πιάτο που θα του προσφέρετε. Δεν είναι συνηθισμένα μπιφτέκια αλλά έχουν μυρωδιές και γεύσεις που δεν συνηθίζουμε να προσφέρουμε σε ένα απλό πιάτο "μπιφτέκια με πατάτες".
Λίστα για ψώνια 

Μπιφτέκια (8τμχ.)

μισό κιλό κιμά μοσχάρι και χοιρινό
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό
1 κ.σ. ξύδι
3κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο

4 πατάτες

10 μανιτάρια λευκά
10 ντοματίνια

ελαιόλαδο


Πλάθουμε τον κιμά για τα μπιφτέκια ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί εφόσον ενοποιηθούν πλήρως.

Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα και τις αραδιάζουμε στο πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε καλά. 

Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέγεθος όσο η παλάμη μας (χωρίς τα δάχτυλα, ε;) και τα τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μισό ποτήρι νερό ίσα να καλύπτονται οι πατάτες μέχρι το μισό τους περίπου.

Ψήνουμε το φαγητό μας στον αέρα, στους 180ο Κελσίου για μία ώρα περίπου ενώ στο ενδιάμεσο γυρίζουμε τα μπιφτέκια για να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά.

Εν τω μεταξύ πλένουμε τα ντοματίνια κι αφαιρούμε το κοτσάνι και ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια δίχως να τα πλύνουμε, μόνο τα σκουπίζουμε.

Στο τελευταίο τέταρτο ψησίματος προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα μανιτάρια. 

Αποσύρουμε από το φούρνο όταν όλα τα υλικά μας είναι καλοψημένα.

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε τυρένιους κύβους γραβιέρας λίγο πριν το βγάλετε από το φούρνο χωρίς να είναι γευστικά απαραίτητο.  

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!