Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Ιμάμ σε μοντέρνα έκδοση


Κι όμως το παραδοσιακό μπορεί να γίνει και gourmet. Με μερικές ευφάνταστες πινελιές μεταμορφώνουμε ένα συνηθισμένο πιάτο σε κάτι ιδιαίτερο και ξεγελάμε τον ουρανίσκο μας ευχάριστα.
Λίστα για ψώνια 
8-10 μελιτζάνες μακριές
1 ξερό κρεμμύδι
3 ντομάτες τριμμένες
10 μανιτάρια λευκά
10 κλωναράκια ρόκας
6 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, βασιλικό


Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις ακουμπάμε στο πυρέξ και τις χαράσσουμε στην πάνω πλευρά προσέχοντας να μη φτάσουμε στην άκρη. 

Προσθέτουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι στο πυρέξ και περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο και τη σάλτσα ντομάτας. Μπήγουμε μισή σκελίδα σκόρδο σε κάθε μελιτζάνα, λίγο κρεμμύδι και ένα κλωναράκι ρόκας. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βασιλικό και συμπληρώνουμε μισό ποτήρι νεράκι. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στους 180ο Κελσίου για μία ώρα περίπου έως ότου μαλακώσουν. 

Μισή ώρα νωρίτερα προσθέτουμε στο πυρέξ τα υπόλοιπα κλωναράκια ρόκας και τα μανιτάρια αφού τα έχουμε ξεφλουδίσει και σκουπίσει καλά.

Κατά το σερβίρισμα τρίβουμε φρέσκια παρμεζάνα, φέτα, ανθότυρο ή γραβιέρα ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας. Κατά την ταπεινή μου άποψη η παρμεζάνα ταιριάζει εξαιρετικά με τη γεύση της ρόκας και των μανιταριών!

Καλή σας απόλαυση! Μην παραμελήσετε να έχετε μπόλικο φρέσκο ψωμάκι από δίπλα.

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!