Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Πράσινη σαλάτα με καρπούζι και φρέσκιες μυρωδιές



Ότι θα έβαζα το καρπούζι στη σαλάτα μου δεν θα μπορούσα να το φανταστώ! Εκτιμώ ούτε κι εσείς. Όταν όμως το βλέπεις κόκκινο κόκκινο και ζουμερό να σε υποδέχεται κάθε φορά που έρχεται το καλοκαίρι με τη ζέστη αποζητάς τη δροσιά του και όση γλύκα έχει να σου δώσει.

Ξέρω, το πιο σύνηθες είναι καρπουζάκι και φετούλα, το έτρωγα από μικρή, το τρώω ακόμα και το λατρεύω. Γιατί, όμως, όχι και σαλάτα;
Λίστα για ψώνια 
1 μαρούλι κατσαρό ή σαλάτα
4-5 κλαδιά ρόκα
10 φρέσκα φύλλα βασιλικού
10 φρέσκα φύλλα δυόσμο
100γρ. γραβιέρα Κρήτης αλμυρή ή σκληρό τυρί (σε κύβους)
μισή φέτα καρπούζι σε κύβους, ξεσποριασμένη
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο αλάτι



Πλένουμε και σκουπίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού. Τα κόβουμε με το χέρι και τα τοποθετούμε μέσα στην πιατέλα. Ομοίως και με τα φύλλα της ρόκας, του βασιλικού και του δυόσμου. Ραντίζουμε τα πράσινα λαχανικά μας με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο αλάτι.

Προσθέτουμε τα κομμάτια καρπουζιού και της γραβιέρας.

Κάθε μπουκιά σε πάει πιο μακριά, και πιο μακριά... Κι αν δεν έχεις ήδη πάει διακοπές είναι σίγουρο ότι θα βρεθείς να ταξιδεύεις σε θάλασσα από γεύσεις και φρέσκιες μυρωδιές...

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!