Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Κοτόπουλο φιλέτο σε σάλτσα φράουλας και τριμμένο αμύγδαλο



Αντιλαμβάνομαι ότι και μόνο στο άκουσμα παραξενεύεστε αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι από τις νοστιμότερες σάλτσες που μπορείτε να συνοδέψετε τα ψητά σας και ακόμα πιο συγκεκριμένα το ψητό κοτόπουλο.

Λίστα για ψώνια 

2 τμχ φιλέτο κοτόπουλο
1 κρασοπότηρο ροζέ κρασί 
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2φλ. κονιάκ
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
τριμμένο αμύγδαλο
λίγο αλάτι


Πλένετε, σκουπίζετε ταμποναριστά τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε τη γκριλιέρα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και τοποθετείται μέσα τα φιλέτα. Τα αφήνετε να ψηθούν από τη μια πλευρά ΧΩΡΙΣ να τα γυρίσετε. Μόλις "χαρακωθούν" τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά. Αφήνετε 2-3 λεπτά να ψηθούν, σβήνετε με ένα κρασοπότηρο ροζέ κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μισό, σκεπάζετε τη γκριλιέρα και αφήνετε τα φιλέτα να βράσουν και να γίνουν.... αφρός!

Όση ώρα ετοιμάζεται το κρέας σας εσείς θα ετοιμάσετε τη σαλτσούλα σας.

Βράζετε σε σιγανή φωτιά τη μαρμελάδα φράουλα προσθέτοντας ένα κλωνάρι δεντρολίβανο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αλάτι.

Μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε το κονιάκ, δυναμώνετε τη θερμακρασία για μερικά λεπτά ίσα να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει και να πήξει ελαφρά.

Αφήνετε τη σάλτσα λίγο να κρυώσει και τη σερβίρετε πάνω στο κρέας πασπαλίζοντας με τριμμένο αμύγδαλο.

Το αμύγδαλο μπορείτε να το σοτάρετε σε ένα τηγανάκι με λίγη ζάχαρη ώστε να καραμελώσει και να γίνει περισσότερο κριτσι κριτσι ... αν το προτιμάτε.

Αποθέωση! Δεν έχω λόγια!

Κατά προτίμηση συνοδέψτε το πιάτο σας με άγριο ρύζι και έχετε ολοκληρώσει μια πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων.

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά,
Φωτεινούλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!