Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Πουρές κολοκύθας με πλούσια αρώματα


Ω, ναι! Πουρές κολοκύθας για σήμερα θα συνοδέψει το χοιρινό κότσι μας αλλά δεν έχει καμία ντροπή να συνοδέψει κι άλλα ψητά κρεατικά μας. Δεν σας κρύβω ότι όταν έβαλα την πρώτη μπουκιά πουρέ στο στόμα μου απαξίωσα πλήρως το κρέας και έπεσα με τα μούτρα πάνω του. Και δικαίως!

Είναι τόσο αρωματικός αυτός ο πουρές, τόσο γεμάτη η γεύση, βελούδινη υφή, απαλή αίσθηση στον ουρανίσκο και δεν ξέρεις που να πρωτοδώσεις σημασία. Η μεγάλη έκπληξη είναι το ξύσμα πορτοκαλιού! Το ομολογώ ότι αυτή η συνταγή ήταν μια έμπνευση της στιγμής. Για αλλού είχα ξεκινήσει κι αλλού έφτασα... thank God!

Λίστα για ψώνια 

300γρ. κολοκύθα πορτοκαλί, καθαρισμένη σε κύβους
1/2κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1κ.σ. βούτυρο
1/2φλ. γάλα 
μία πρέζα κάρδαμο
1/2κ.γλ. τζίντζερ σκόνη
2κσ μοτσαρέλα τριμμένη
αλάτι και πιπέρι



Βράζουμε την κολοκύθα σε αλατισμένο νερό έως ότου μαλακώσει. 

Λιώνουμε την κολοκύθα με το bimmer ή το ειδικό εργαλείο για πουρέ και μεταφέρουμε τη λιωμένη κολοκύθα στο κατσαρολάκι, σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτοντας το βούτυρο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι, το τζίντζερ και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μας για να ενοποιηθούν οι γεύσεις.

Μόλις αποκτήσει το μίγμα μας ενιαία υφή, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Θα μείνετε έκπληκτοι! Πασπαλίστε τον πουρέ με φρεσκοκομμένο άνηθο κατά το σερβίρισμα και συνοδέψτε με αυτόν ψητά κρεατικά όπως το Cuban χοιρινό κότσι της φωτογραφίας.

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, 
Φωτεινούλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!