Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Μαρμελάδα γλυκιάς κολοκύθας με καρότο και μπαχαρικά

Κολοκύθες παντού! Θα φταίει η εποχή.

Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ποτέ νωρίτερα παρατηρήσει τόσες πολλές κολοκύθες γύρω μου. Μια άλλη εκδοχή της κολοκύθας, λοιπόν, αποτελεί η μαρμελάδα! Εξαιρετικό έδεσμα για το πρωινό και ό,τι καλύτερο για τη διατροφή των παιδιών, πρωί και βράδυ.

Φυσικά, δεν θα είναι μια απλή μαρμελάδα τύπου φρούτα-ζάχαρη αλλά μια μαρμελάδα λίγο πιο "ψαγμένη" και απόλυτα γευστική και αρωματική.

Λίστα για ψώνια για ένα βάζο μαρμελάδας

300γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο 
1/4κ.γ. γαρύφαλο
1/2κ.γ. κανέλα
1κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/4κ.γ. πιπέρι
200γρ. καστανή ζάχαρη κρυσταλλική



Τοποθετούμε όλα τα υλικά μας στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε για μισή-μια ώρα στο να βγάλουν τα φρούτα τα υγρά τους.

Βράζουμε τη μαρμελάδα σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για μπόλικη ώρα μέχρι να λιώσουν τα φρούτα.

Προσοχή 1η! Χρειάζονται ανακάτεμα για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
Προσοχή 2η! Δεν θα λιώσουν τελείως. Στο τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιρούνι ή το εργαλείο για τον πουρέ ή το bimmer για να τα λιώσετε όσο χρειάζεστε.

Προσωπικά δεν μου αρέσουν τελείως λιωμένα αλλά προτιμώ να βρίσκω κομμάτια φρούτων μέσα στην μαρμελάδα και να έχω την αίσθηση του φρέσκου και τη νοστιμιά του φρούτου.

Βουρ! λοιπόν, και... Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά,
Φωτεινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!