Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Λαζάνια με γέμιση μελιτζάνας, the Italian way



Ciao Italia!

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι δύο κουζίνες στέκονται απέναντι και αγκαλίτσα κι αν απολαμβάνουμε κάτι περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο είναι το Ιταλικό φαγητό.

Πως θα μπορούσα να συνδυάσω καλύτερα τα λαζάνια και τις μελιτζάνες αν δεν ήταν μια αυθεντική ιταλική συνταγή βασισμένη στην απλότητα των υλικών της αλλά και στην ευκολία της παρασκευής της. 

Ζυμαρικό, μελιτζάνες, ντομάτα, άφθονα μυρωδικά και παρμεζάνα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο για να μεταφερθούμε στη γειτονική Ιταλία, δεν νομίζετε;



Λίστα για ψώνια
 

Μία συσκευασία φύλλα λαζάνια ελαφρά ζεματισμένα σε νερό
2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους χωρίς τη φλούδα
2 ντομάτες κομένες σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο πατημένες
8-10 φύλλα φρέσκο βασιλικό (ή ξερό)
1/2 κ.γ. ρίγανη
150γρ. τριμμένη παρμεζάνα
150γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
200γρ. κρέμα γάλακτος
1 αβγό χτυπημένο
μισό φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι




Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε και στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι μέσα στο φούρνο μαζί με το σκόρδο, στους 150 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για μισή ώρα, να ψηθούν ελαφρά.

Στα 15 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα μέσα στο ταψάκι, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και την ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο ταψάκι.

Ζεσταίνουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το αβγό ανακατεύοντας συνεχώς με προσοχή για να μην ψηθεί και γίνει ομελέτα. Προσθέτουμε στο μείγμα μας την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα κρατώντας λίγη ποσότητα τυριών για να πασπαλίσουμε τα λαζάνια στην κορυφή.

Ξεκινάμε το στήσιμο του πιάτου μέσα στο πυρέξ μας ρίχνοντας λίγη κρέμα γάλακτος στον πάτο του πυρέξ. Απλώνουμε από πάνω 4 λαζάνια και τα καλύπτουμε με τη μισή ποσότητα του μίγματος λαχανικών. Τα περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας. Άλλη μία στρώση λαζάνια και τα καλύπτουμε με τυριά και κρέμα μόνο.

Επαναλαμβάνουμε με μία στρώση λαζάνια, μετά λαχανικά, λαζάνια, τυριά, ξανά λαζάνια, λαχανικά κοκ μέχρι να μας τελειώσουν τα μίγματα λαχανικών και τυριών.

Στο τέλος, καλύπτουμε με λαζάνια τα οποία τα περιχύνουμε με λίγη κρέμα για να μη στεγνώσουν στο ψήσιμο και πασπαλίζουμε πλούσια με τυριά και την τριμμένη φρυγανιά για όμορφο οπτικό αποτέλεσμα.

Ψήνουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου ίσα να λιώσουν τα τυριά και να ενοποιηθούν τα υλικά αφού ήδη τα λαχανικά μας είναι ψημένα.

Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα κόψουμε και τα σερβίρουμε.

Μυρωδιά Ιταλίας στο έπακρο!

Καλή σας απόλαυση!!!


Φιλιά,
Φωτεινούλα










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!