Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Pumpkin cupcake με σοκολατένια επικάλυψη (choco frosting)


Το Halloween μας κατέκλυσε από πορτοκαλί τρομακτικές εικόνες και εικόνες από τεράστιες κολοκύθες να χάσκουν φως και χαμόγελα. Εμείς ως Έλληνες αρπάζουμε τις κολοκύθες και τις κάνουμε λαχταριστές πίτες και αρωματικά φαγητά.

Σε πείσμα, λοιπόν, των αλλοδαπών αποφάσισα να παντρέψω την κολοκύθα με τα cupcakes και τη λαχταριστή σε όλους μας σοκολάτας, τι άλλο;

Λίστα για ψώνια 

300γρ. αλεύρι μπλε
2κ.γ. baking powder
1κ.γ. αλάτι
1/4κ.γ. γαρύφαλο
1/2κ.γ. κανέλα
1κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/4κ.γ. πιπέρι
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ. κρέμα γάλακτος
250γρ. καστανή ζάχαρη κρυσταλλική
1 αβγό
2 κρόκοι αβγό
200γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
1 συσκευασία δάκρυα σοκολάτας γάλακτος

για την κρέμα σοκολατένιας επικάλυψης

ζαχαρωτά για τη διακόσμηση


250γρ. μαργαρίνη
350γρ. ζάχαρη άχνη
50γρ. κακάο σκόνη
1/2κ.γ. βανίλια

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Καθαρίζετε την κολοκύθα και την κόβετε σε μέτρια κομμάτια όπου τη βάζετε σε ένα ταψάκι και μέσα στο φούρνο, 120ο Κελσίου για μισή ώρα περίπου για να μαλακώσει. όσο πιο μικρά κομμάτια την κόψετε τόσο πιο γρήγορα θα μαλακώσει. Προσοχή! Μην το παρακάνετε μόνο! Θα την κόψετε τόσο όσο κόβετε χοντρές τηγανιτές πατάτες, καταλάβατε;

Εν τω μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και ξεκινάτε να προσθέτετε το αβγό και τους κρόκους, ένα ένα.

Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking powder, τα μπαχαρικά και το αλάτι, στο τέλος, χτυπώντας το μίγμα συνεχώς σε μέτρια ταχύτητα.

Τρίβετε την κολοκύθα στο multi και την προσθέτετε κι αυτή στο μίγμα του κέικ που έχετε ετοιμάσει καθώς και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά.

Τέλος, ρίχνετε μέσα στο μίγμα τα δάκρυα σοκολάτας αναδεύοντας με μια σπάτουλα ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

Αδειάζετε το μίγμα σας στις ειδικές θήκες για cupcakes και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οΚελσίου, στον αέρα για 18 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσουν καλά πάνω σε μία σχάρα πριν τα καλύψετε με την κρέμα σοκολάτας.

όση ώρα ψήνονται τα cupcakes ετοιμάζετε την κρέμα επικάλυψης ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέσα στο μίξερ και αφήνοντας τα να χτυπηθούν πάρα πολύ καλά προκειμένου να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια νόστιμη, ομοιόμορφη κι αφράτη κρέμα.

Γαρνίρετε τα κρύα cupcakes με κορνέ και πασπαλίζετε με ζαχαρωτά της επιλογής σας.

Άρωμα; Γεύση; Τι να πρωτοσχολιάσω; Τα λόγια είναι περιττά. Δοκιμάστε τα!

Φιλιά, 
Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!