Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Γιουβαρλάκια λαχανικών σε twisted έκδοση



Σήμερα έκανα την υπέρβαση! Πήρα μια εντελώς παραδοσιακή συνταγή και πρόσθεσα 2-3 συστατικά, έτσι για να την κάνω λίγο να ξεχωρίσει.

Γιουβαρλάκια, λοιπόν, αλλά με προσθήκη λαχανικών για ένα twisted αποτέλεσμα. Καρότο, κολοκύθι, και γιατί όχι; πιπεριά φλωρίνης!

Προσθέτετε τα λαχανικά τριμμένα μέσα στο κλασικό μίγμα των γιουβαρλακίων και... βουαλά! προέκυψε ένα άλλο φαγητό!

Και για να μην ξεχνιόμαστε, τα γιουβαρλάκια περιλαμβάνουν κιμά, τριμμένο κρεμμύδι, κολοκύθι τριμμένο, ρύζι, αλάτι, πιπέρι και δυόσμος.

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μέτρια μπαλάκια έχοντας υπόψιν μας ότι το ρύζι θα φουσκώσει και θα μεγαλώσουν σε μέγεθος. Επίσης, προσθέτουμε ελαιόλαδο στο νερό κατά το βρασμό.

Όταν είναι έτοιμα, δηλαδή περίπου 45 λεπτά βράσιμο (μπορούμε να το καταλάβουμε αν προσπαθήσουμε να κόψουμε ένα με ευκολία κι αν το ρύζι είναι βρασμένο) αποσύρουμε από το μάτι και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο.

Κατά το σερβίρισμα πασπαλίστε με λίγο δυόσμο ακόμα και... Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, 
Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!