Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Ουζάτες γαρίδες σαγανάκι με δυόσμο, μύρισε θάλασσα...


Και η γαρίδες περιμένουν τις τηγανιτές πατάτες να πηδήξουν στο πιάτο... τσουπ!

Γαρίδες μυρωδάτες με άρωμα θάλασσας εν μέσω του χειμώνα; ε, και τι μ'αυτό; Η γαρίδα δεν έχει εποχή. Θέλει μονάχα όρεξη και καλή παρέα. Α, και το απαραίτητο ουζάκι της για συνοδεία. Για το λόγο αυτό της μαγείρεψα σε ούζο και της πασπάλισα με λίγο δυόσμο για να τις κάνω πιο "πιπεράτες". 
Σας υπόσχομαι ότι θα ξετρελαθείτε!

Λίστα για ψώνια 

Μία συσκευασία γαρίδες Νο1 ή 2 με το κέλυφος τους
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες (ή μια συσκευασία χυμό ντομάτας)
200γρ. φέτα σκληρή, αλμυρή
1 κρασοπότηρο ούζο
6-8 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα (ή 1 κ.γ. ξερό δυόσμο)
1/2 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι 


Καταρχήν... ΜΗ ΞΕΠΑΓΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ. Θα τις χρησιμοποιήσουμε ως έχουν κατευθείαν από την κατάψυξη. Μονάχα αν θέλετε μπορείτε να τις ξεπλύνετε λίγο πριν τις προσθέσουμε στο φαγητό καθώς επίσης να αφαιρέσετε τα μουστάκια τους.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο στο ελαιόλαδο. Προσοχή! πριν μαυρίσουν σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί για μερικά λεπτά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο νεράκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες μας, λίγο νεράκι ακόμα, αλατίζουμε ελαφρά και συνεχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή-μέτρια θερμοκρασία για ακόμα 15 λεπτά. Ετοιμάζουμε το δυόσμο.

Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα τρίβοντας τη με τα χέρια μας, προσθέτουμε και το δυόσμο και αποσύρουμε το σκεύος από το μάτι.

Μμμμ, μύρισε!

Σερβίρουμε το εξαιρετικό σαγανάκι μας συνοδεία τηγανιτής πατάτας σε παχουλή έκδοση για να την καταλάβουμε καλά και χορταστικά! Α, και μην ξεχάσετε μπόλικο φρέσκο ψωμάκι για τις βούτες στη σάλτσα.

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά,
Φωτεινή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!