Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Φιογκάκια με σκορδάτη σάλτσα μανιταριών και ντοματίνια




Μανιτάρια, μανιτάρια και ξανά μανιτάρια! Τα λατρεύω! Εσείς! Αν τα λατρεύετε κι εσείς τότε θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή και δεν θα χάνετε ευκαιρία για να την ετοιμάσετε. 




Λίστα για ψώνια
1 συσκευασία φιογκάκια
30 τμχ. μανιτάρια καφέ ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 τοματίνια κομμένα στη μέση
500ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
150 γρ. παρμεζάνα
1 κρασοπότηρο καλό λευκό κρασί, όχι γλυκό, όχι πολύ ξηρό
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Κι όταν λέμε καθαρίζουμε εννοούμε ξεφλουδίζουμε και σκουπίζουμε με ένα υγρό πανάκι. Περισσότερες πληροφορίες εντός.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και πλένουμε τα ντοματίνια.


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ώστε να λιώσει χωρίς να μαυρίσει και προσθέτουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο για να τα σωτάρουμε. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ του.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να βράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ακόμα. 

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματίνια, την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ανακατεύω καλά ώστε να έρθουν όλα τα υλικά στην ίδια θερμοκρασία κι αραδιάζω όλη τη σάλτσα μου πάνω στα βρασμένα φιογκάκια μου μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύω με μια μεγάλη κουτάλα ώστε να πάει παντού η σάλτσα και... σερβίρω τρίβοντας από πάνω έξτρα παρμεζάνα!

Δεν μπορώ να σας περιγράψω τη νοστιμιά! Τα φιογκάκια δεν αφήνουν τη σάλτσα να τρέχει αλλά την εγκλωβίζουν στις μικρές πτυχές τους. Κι όσο πιο ψιλοκομμένα τα υλικά τόσο γατζώνονται μέσα στα φιογκάκια!

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!