Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Πράσινη σαλάτα με chips μανιταριών



Δεν έχει καμία σχέση με τις παραδοσιακές πράσινες κλασικές σαλάτες που έχετε συνηθίσει να γεύεστε.

Η ιδέα προέκυψε ένα μεσημέρι πριν από λίγες ημέρες όπου ήμουν άρρωστη στο σπίτι με φοβερό πονόλαιμο και ήταν αδύνατο να σηκωθώ από το κρεβάτι πόσο μάλλον να ντυθώ και να πάω μέχρι το σούπερ μάρκετ.

Έπρεπε να ετοιμάσω κάτι για το μεσημέρι με ό,τι είχα στο ψυγείο μου και στα ντουλάπια μου. Σας έχω πει ότι με αυτόν τον τρόπο γεννιούνται οι καλύτερες συνταγές; Όπερ και εγέννετο!

Μπόλικη πρασινάδα, τοματίνια και μανιτάρια πλευρώτους. Στην αρχή σκέφτηκα να τα ψήσω στο φούρνο με σκορδάκι, μετά είπα να τα πετάξω στο τηγάνι με κρέμα γάλακτος στο τέλος αποφάσισα να τα κάνω τηγανιτά. Και επιδή ήθελα να τα παντρέψω με τη σαλάτα μου τα έκανα… chips! Μην τρελαίνεστε με την ορολογία, είναι απλά ψιλοκομμένα και τηγανισμένα ακριβώς όπως και τα πατατάκια.


Λίστα για ψώνια 
1 μαρούλι σαλάτα ή κατσαρό
1/2 ματσάκι ρόκα
10 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο
10 φυλλαράκια βασιλικό φρέσκο
6-8 τοματίνια πλυμένα
6 μανιτάρια πλευρώτους
φλείδες παρμεζάνα
κρέμα balsamico εσπεριδοειδών
4 κσ αλεύρι μπλε
1κγ. αλάτι και πιπέρι
1κ.γ. σόδα σκόνη
αλάτι και ελαιόλαδο για τη σαλάτα



Σε ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, και τη σόδα

Σκουπίζετε τα μανιτάρια με ένα υγρό πανί και κόβετε το χοντρό κοτσάνι τους. Στη συνέχεια τα κόβετε κάθετα σε "γραμμές" και στη συνέχεια κόβετε τις "γραμμές" σε 2-3 κομμάτια. Έτσι έχετε ομοιόμορφα κομμένα μανιτάρια!

Ρίχνετε τα μανιτάρια μέσα στο μπώλ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια ή με μια κουτάλα για να σκονιστούν.

Τα παίρνετε στο χέρι, χούφτα-χούφτα, τινάζετε το χέρι σας για να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι και ρίχνετε τα μανιτάρια μέσα στο καυτό λάδι.

Αφήνετε το λάδι στο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά πριν ρίξετε μέσα τα μανιτάρια.

Αφήνετε να τηγανιστούν από τη μια πλευρά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα να τηγανιστούν και από την άλλη ώσπου να αποκτήσουν ένα σκούρο χρώμα.

Βγάζετε τα μανιτάρια από το τηγάνι και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.

Ετοιμάζετε την πράσινη σαλάτα κόβοντας το μαρούλι και τη ρόκα με τα χέρια, πασπαλίζετε με το φρέσκο δυόσμο και το βασιλικό, ακουμπάτε τα τοματίνια, λαδώνετε και αλατίζετε τη σαλάτα.

Στη συνέχεια, ακουμπάτε στην κορυφή τα μανιτάρια και την τριμμένη παρμεζάνα και πασπαλίζετε με την κρέμα balsamico εσπεριδοειδών.

Η νοστιμιά της και η θρεπτική της αξία είναι αξεπέραστη. Ήδη αισθάνομαι καλύτερα!

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!