Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Μαρμελάδα καρπούζι - τζίντζερ για ξεχωριστούς

Μια αναπάντεχη συνταγή εν μέσω ενός πιο αναπάντεχου καλοκαιριού.

Και τι δεν είδαμε αυτό το καλοκαίρι! Δημοψηφίσματα, χρεοκοπίες, σχέσεις, έρωτες, γάμοι, χαμός! Γι'αυτό όταν δεν ξέρεις τι σου γίνεται... φτιάχνεις μια καινούρια συνταγή, έτσι για να ξεφύγεις, βρε αδερφέ, και να τα βρεις λίγο με τον εαυτό σου!

Λίστα για ψώνια 
1 κιλό καρπούζι
400γρ. ζάχαρη
1κ.σ. τζίντζερ σκόνη ή 30γρ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 στικ βανίλιας χαραγμένο
1κ.σ. πηκτίνη
1 φυλλαράκι αρμπαρόριζα, φρέσκο
χυμό από μισό λεμόνι


Μην τρομάζετε, αν τρομάξατε, η διαδικασία είναι απλή!

Καθαρίζω το καρπούζι από το σκληρό περίβλημα, το ξεσποριάζω και το κόβω σε μέτριους κύβους. Το αφήνω μέσα στη ζάχαρη για ένα βράδυ, στο ψυγείο, και την άλλη μέρα αρχίζω να το βράζω σε μια βαθιά κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου να λιώσει αφήνοντας μικρά κομματάκια. 

Κατά το βρασμό προσθέτω τη βανίλια και το τζίντζερ. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, αποσύρω από το μάτι της κουζίνας, προσθέτω την αρμπαρόριζα και την πηκτίνη και ανακατεύω με ήρεμες κινήσεις ώστε να πήξει ομοιόμορφα. 
Αφήνω στην άκρη να βγουν τα αρώματα της αρμπαρόριζας και προσθέτω το χυμό λεμονιού.

Αποθηκεύω τη μαρμελάδα μου σε καλά αποστειρωμένο βάζο.

Εξαιρετική ιδέα είναι να τη χρησιμοποιήσετε ως γέμιση σε τούρτες... η απόλαυση δική σας!

Φιλιά,
Φωτεινούλα

2 σχόλια:

  1. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μαρμελάδα καρπούζι αλλά η συνταγή σου είναι εύκολη όπως την παρουσιάζεις θα την δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εύκολο και νόστιμο! Την είχα χρησιμοποιήσει σε γέμιση τούρτας σε παιδικό πάρτυ και είχαν όλοι εκπλαγεί!
    Περιμένω τις εντυπώσεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Chit chat!!!