Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Αραμπιάτα ελληνική με κολοκυθάκι και νόστιμα τοματίνια


Κάποτε είχα ένα φίλο, ο οποίος λάτρευε την Αραμπιάτα και συχνά πυκνά μας καλούσε στο σπίτι του για να μας την ετοιμάσει. Επειδή όμως δεν την τρώγαμε όλοι την Αραμπιάτα μας ετοίμαζε και κοχύλια με ροκφόρ. Εγώ πάντα έτρωγα τα κοχύλια με το ροκφόρ, δοκίμαζα λίγο και από την Αραμπιάτα αλλά καιγόμουν τόοοοσο πολύ που δεν τολμούσα να φάω ολάκερο πιάτο.

Τις προάλλες ετοίμαζα τη γνωστή μακαρονάδα με το ροκφόρ και τότε ανακάλεσα εκείνες τις ανέμελες φοιτητικές στιγμές με την Αραμπιάτα και είπα "Δεν βαριέσαι; Ας την κάνω όπως μπορώ να την ευχαριστηθώ και ...." όπερ και εγένετο. 

Αραμπιάτα, λοιπόν, στο μενού για σήμερα, λίγο ελαφριά, λίγο ελληνική αλλά σίγουρα πικάντικη.
Λίστα για ψώνια 
1 συσκευασία ζυμαρικά (εδώ στριφτάρια)
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
10 τοματίνια κομμένα στη μέση
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
2 πιπεριές κέρατο καυτερές σε λεπτές ροδέλες
1 συσκευασία σάλτσα τομάτας
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο πατημένες, ψιλοκομμένες
1κγ. δυόσμο
1/2κγ μπούκοβο
8-10 σταγόνες tabasco
αλάτι και πιπέρι

Φουλ της γεύσης! όπως καταλάβατε.

Αρχικά σωτάρουμε τις πιπεριές και αφού τις φέρουμε 2 βόλτες προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.

Προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας. λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 15 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και όλα τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το βρασμό για άλλα 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα τοματίνια και συνεχίζουμε το βρασμό για 5 ακόμα λεπτά περίπου. Θέλουμε τα τοματίνια να μη λιώσουν αλλά να παραμείνουν ντούρασελ!

Καθ'όλη τη διαδικασία του βρασμού προσθέτουμε νεράκι αν δείτε και τελειώνει για να μη σας κολλήσει η σάλτσα στο κατσαρολάκι. Κι όταν λέμε προσθέτουμε νεράκι εννοούμε ένα φλυτζανάκι του καφέ... να μην το κάνουμε νερομπούρμπουλο, έτσι;

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας όπως μας αρέσει. Επιλέγουμε το είδος του ζυμαρικού που μας ικανοποιεί και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Για τη συγκεκριμένη σάλτσα προτιμήστε Spaghetti, πένες ή στριφτάρια. 

Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, 
Φωτεινούλα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!