Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Στριφτάρια με μανιτάρια Porcini σε σκορδάτη σάλτσα


Σιγά μην έχετε ξανακούσει για στριφτάρια με μανιτάρια Porcini! Ζυμαρικά με καρότο έχουμε ακούσει, ζυμαρικά με σπανάκι, επίσης, αλλά με μανιτάρια; Ποτέ; 

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να διευρύνετε τις γευστικές σας γνώσεις και να τις εμπλουτίσετε με ζυμαρικά με γεύσεις πέρα από τα καθιερωμένα. 

Στριφτάρια με μανιτάρια porcini, τα μαγείρεψα, τα γεύτηκα, τα απόλαυση και σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα! Με συνοδεία μιας λευκής σκορδάτης σάλτσας και τόνους μπέικον έχετε προετοιμάσει ένα ειδυλλιακό πιάτο για το τραπέζι σας!
Λίστα για ψώνια 

1 συσκευασία ζυμαρικά με porcini Dolopia 
400γρ. κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
6 φέτες μπέικον
τριμμένη παρμεζάνα
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο πατημένες
1κγ. μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι
μισό φλιτζάνι γάλα πλήρες 
ελαιόλαδο

Βράζουμε τα ζυμαρικά όσα λεπτά προτείνει η συσκευασία σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε να φύγουν τα νερά τους. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα φρέσκο βούτυρο και μόλις λιώσει πετάμε μέσα τα ζυμαρικά και τα φέρνουμε μπόλικες βόλτες να λαδωθούν.

Ετοιμάζουμε τη σαλτσούλα μας.

Κόβουμε το μπέικον σε τετραγωνάκια και το σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Θα το δείτε να αλλάζει χρώμα και να λυγίζει. 

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μόλις πάρει μια βράση τη σβήνουμε με το γάλα. Αν χρειαστεί μπορεί να προσθέσουμε λίγο γαλατάκι ακόμα για να είναι ρευστή και αφράτη ή ακόμα και για να τη ζεστάνουμε την επόμενη μέρα... αν περισσέψει τίποτα.

Προσθέτουμε στο μίγμα αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και μία κουταλιά μουστάρδα.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά. Βεβαιωνόμαστε ότι έχει την υφή που μας αρέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας με τη σαλτσούλα μας και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και... απολαμβάνουμε ένα ξεχωριστό πιάτο όπως δεν το έχετε φανταστεί!

Tip: Τa ζυμαρικά τα παρήγγειλα από το Dolopia από τη Φάρμα της Αβας, www.fava.gr


Καλή σας απόλαυση!

Φιλιά, Φωτεινούλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!